A Hornets megfigyelője Hanga miatt járt Fehérváron

Vágólapra másolva!
2011.01.18. 06:55
null
Hanga Ádám (kékben) a nyár óta több külföldi ajánlatot kapott már, de még kivár (Fotó: Mirkó István)
Hanga Ádám jó versenyzőtípus. Ezt bizonyítja, hogy az Albacomp bedobója akkor rukkolt elő szezonbeli egyik legjobb produkciójával – a Szolnok elleni meccsen: 25 pont, 60 százalékos dobáspontosság –, amikor az NBA-ben szereplő New Orleans Hornetsnek is dolgozó játékosmegfigyelő eljött megnézni őt.

Noha Hanga Ádám már korábban is kacérkodott a légióskodás gondolatával, ez akkor került először „kézzelfogható közelségbe", amikor kiemelkedően jó teljesítményt nyújtott a férfiválogatottban az Európa-bajnoki selejtezőkön. Az Albacomp 21 éves, 200 centis bedobója – akiről a válogatott szakmai stábja, Mészáros Lajos, Dzunics Braniszlav és Sabáli Balázs már a nyáron megmondta, hogy hamarosan sansza lehet külföldre szerződni – a bajnokságban is tartotta jó formáját, így nem csoda, hogy megnőtt az érdeklődés iránta.

„Már az ősszel befutott egy három évre szóló görög szerződésajánlat, de azt nem fogadtuk el, és nem csak azért, mert Ádámnak a nyárig érvényes kontraktusa van az Albacomppal – árulta el Lóránt András, Hanga menedzsere. – Azóta a német listavezető és euroligás Brose Baskets Bamberg megfigyelője is eljött megnézni a játékát, és elégedetten távozott. Aztán a hétvégén Magyarországra látogatott Yarone Arbel, aki nem direkt módon, de több európai élklub mellett a New Orleans Hornetsnek is megfigyeli a játékosokat. Elégedett volt Hanga játékával, de azt is hozzátette, amit eddig is tudtunk, hogy sokat kell még fejlődnie. Az NBA korhatárszabályai szerint a nyáron utolsó lehetősége lesz Ádámnak, hogy rész vegyen a drafton, ahová egyszer lehet felíratkozni, így mindenképpen nevezzük."

Lóránt azt is elmondta, a játékosbörze előtt Hanga még júniusban az olaszországi Trevisóban részt vesz az Eurocampen, amely meghívásos alapon három napon át edzések és egymás elleni játék keretein belül ad bizonyítási lehetőséget a játékosoknak, s amelyen az NBA megfigyelőin kívül számtalan európai csapat megbízottja is árgus szemekkel vizslatja a kosarasokat.

„A legfontosabb, hogy olyan klubhoz kerüljön, ahol játszik és folyamatosan fejlődhet. Véleményem szerint a spanyol, olasz, német élvonalbeli középcsapatoknál lehet erre esélye, de még a spanyol másodosztályt sem zárnám ki. Sok megkeresés érkezett és érkezik, de az érdemi döntéstől még messze vagyunk. Azt viszont fontosnak tartom, hogy ügyfelem kifejezetten szorgalmas, nem elégedett meg magával, rengeteget dolgozik" – tette hozzá Lóránt.

AZ ÉRINTETT KOSARAS, HANGA ÁDÁM VÉLEMÉNYÉT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik