A „Báder-torony” legyőzhetetlen volt a Körmend számára

Vágólapra másolva!
2012.11.13. 21:53
null
Báder 33 ponttal és 14 lepattanóval pazar teljesítményt nyújtott (Fotó: Korponai Tamás, archív)
A férfi kosárlabda EuroChallenge F-csoportjának magyar rangadóján a mérkőzést három negyeden keresztül uraló, majd az utolsó játékrészben kis híján összeomló Szolnoki Olaj 96–92-es győzelmet aratott a Körmend vendégeként.

Báder. Báder. Báder. Báder. Báder. Báder. A Szolnoki Olaj első hat kosarát Körmenden (négy dupla, két büntető) Báder Márton szerezte, a vendégek centerét képtelenek voltak tartani a vasiak. A teljes, palánk alatti dominancia nem sejtetett túl jót a Körmendnek, amely ugyan próbált kapaszkodni, de nem tudta tartani a lépést. Három perccel az első negyed vége előtt Báder egy horoggal már tizenhatodik pontját is felvéshette (10–19), aztán amikor ő „elcsendesedett”, Horváth Ákos besegített távolról.

 

MESTERMÉRLEG
Hencsey Tamás: – Először is gratulálok a Szolnoknak. Az elején nem tudtuk megoldani Báder Marci semlegesítés, és előjött az állandó gondunk. Főleg támadó lepattanóból engedélyezünk túl sokat az ellenfélnek, és ebből sok könnyű gólt kapunk. A második félidőben már sokkal agresszívebbek voltunk védekezésben, és ez magával hozta, hogy támadásban is. Nekünk ezt kell játszani. A gyors, pörgős játékban lehetünk eredményesek. A 4. negyedre aztán a mi 6. játékosunk, a közönségünk is beszállt, és belehajszolt minket egy ki-ki meccsbe. A végjátékban az döntött, hogy az Olaj már túl van nyolc erősebb meccsen, ők higgadtabbak voltak.
Pór Péter: – Jól kezdtünk a mérkőzést, meg volt a játékunk ritmusa védekezésbe és támadásban is. Könnyű gólokat szereztünk a jó védekezés nyomán, de felállt védelem ellen is jól támadtunk. Különösen az alsó poszton, Báder Marci révén. Az első húsz percben gyakorlatilag már félig megnyertük a meccset, megnyugtató előnnyel mentünk a szünetre. A második félidőben holtpontra kerültünk, a Körmend összekapta magát, és agresszív védekezésének valamint közönségének köszönhetően felzárkóztak, jól dobták a triplákat is. A végjátékban mi kicsit, higgadtabbak voltunk.

Az első negyed után 28–19-re vezetett az Olaj, Kalve zsákolásával pedig gyorsan tíz fölé növelte előnyét. A negyed első tizenkét pontját a szolnokiak szerezték, és amire Kutasi Gergely végre betalált, a körmendiek már integethettek az elmenőben levő hajó után (21–40). A szünetre tizennégyre csökkentette a hátrányt a Körmend, melyben főleg a Buljan, Ruják, Shaw trió volt eredményes, de a 37–51-es eredmény így sem volt sokat ígérő hazai szempontból. Báder majdnem dupla duplával (18 pont, 9 lepattanó) zárta a félidőt...

A körmendieknek semmi kedvük nem volt feladni a meccset, és fel is jöttek a harmadik negyed elején tíz ponton belülre Shaw kosarával (42–51). Az Olaj még időben lépett, és szép fokozatosan ismét elhúzott, ezzel a harmadik negyedet is megnyerte, az előnye pedig tizenhét pont volt a zárás előtt (60–77).

A sorminta kedvéért most ismét a Körmend nyitotta jól a negyedet, Ruják szép egyéni akciója után már csak nyolc volt közte, Shaw duplája után már csak hat (73–79). Mielőtt túlzottan belelendülhetett volna a Körmend és a közönség, Horváth egy lerohanásból remek kosarat dobott, kiváltva ezzel egy hazai időkérést. Simpson triplája után tomboltak a hazai drukkerek, majd még jobban, amikor Shaw 82–84-re hozta fel a Körmendet. Báder büntetőkkel tartotta távol a vérszagot érző körmendieket, Shaw egyenlített egy triplával (86–86), de Gay ezt is tromfolta (86–89). Báder centerből betalált, megszerezve harmincadik pontját, majd büntetőkkel harmincháromig jutott – az Olaj pedig ezzel 96–92-re megnyerte a simának induló, de igencsak kiélezetten végződő mérkőzést.

A szolnokiak egy hét múlva Temesváron lépnek pályára, míg a körmendiek jövő szerdán az Oldenburghoz látogatnak.

FÉRFI KOSÁRLABDA EUROCHALLENGE
F-CSOPORT, 2. FORDULÓ
LAMI-VÉD KÖRMEND–SZOLNOKI OLAJ KK 92–96 (19–28, 18–23, 23–26, 32–19)
Körmend, 1400 néző. Vezette: Lukes (cseh), Szomosz (görög), Cillin (francia)
KÖRMEND: RUJÁK 19, SIMPSON 17/9, Ferencz 9/3, Buljan 20/3, SHAW 25/6. Csere: Fodor G., Sonyák, Kutasi 2, Farkas, Kocsis
SZOLNOK: Simon 8/6, HORVÁTH Á. 21/9, Sehovics 6, KALVE 15, BÁDER 33. Csere: Gay 8/6, Fodor M., Szabó M. 5, Grebenár
Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–8. 8. p.: 10–21. 14. p.: 19–40. 18. p.: 27–49. 24. p.: 43–58. 28. p.: 52–69. 33. p.: 67–77. 36. p.: 78–82. 39. p.: 86–86.
Kipontozódott: Kalve (38. p)
Legtöbb lepattanó: Buljan 9, ill. Báder 14
Legtöbb gólpassz: Ruják 6, ill. Fodor M. 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik