3x3 kosár: kijutott a párizsi Eb-re a női válogatott

Vágólapra másolva!
2021.06.27. 21:55
null
Theodoreán Alexandra, a magyar válogatott egyik játékosa (Fotó: Tumbász Hédi – archív)
A magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott kijutott a romániai selejtezőből a szeptemberi, Párizsban sorra kerülő Európa-bajnokságra – adta hírül az MTI.

 

Június elején, a debreceni olimpiai pótselejtezőben a férfi és a női nemzeti csapat is a döntőben kapott ki, így épphogy lemaradt a tokiói játékokról. Az újabb kihívás a szeptember 10. és 12. között sorra kerülő párizsi Eb selejtezőtornája volt, amelyet Konstancában rendeztek.

A tengerparton felépített helyszínen vasárnap a nők előbb öt ponttal kikaptak a britektől, majd könnyedén verték Szlovákiát. Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese a B-csoport másodikjaként a D-csoportot megnyerő Észtországgal szállt szembe az Eb-kvótáért és három ponttal megverte a baltiakat. Ezzel a Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Papp Dia, Török Ágnes összeállítású együttes kijutott az Európa-bajnokságra.

A magyarok 2016-ban Európa-bajnokok lettek Bukarestben, míg 2017-ben és 2019-ben világbajnoki ezüstérmet nyertek.

Ami a férfiakat illeti, Csirke Ferenc együttese magabiztosan legyőzte Koszovót, majd egy utolsó másodperces kosárral kikapott Ukrajnától. A britek elleni ki-ki meccs az ellenfél egyértelmű fölényét hozta, így az Ivosev Tamás, Demeter Attila, Kerpel-Fronius Balázs összeállítású válogatott – Keller Iván az első meccsen megsérült – nem jutott tovább a keresztbejátszásba.

3x3-AS EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, KONSTANCA
FÉRFIAK
D-CSOPORT
Magyarország–Koszovó 21–12
Magyarország–Ukrajna 16–17
Magyarország–Nagy-Britannia 9–18
NŐK
B-CSOPORT
Magyarország–Szlovákia 19–10
Magyarország–Nagy-Britannia 12–17
RÁJÁTSZÁS
Magyarország–Észtország 13–12

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik