3x3-as kosár-vb: véget ért a torna a női válogatott számára

FAZEKAS ZOLTÁN (Bécs)FAZEKAS ZOLTÁN (Bécs)
Vágólapra másolva!
2023.06.01. 15:33
null
Sokáig csak Papp Dia (10) volt eredményes a mieinktől (Fotó: Girgász Péter)
Simán nyerte meg a ki-ki meccset Kanada Magyarország ellen, így női együttesünk kiesett a világbajnokság csoportköre után.

A tavalyi antwerpeni világbajnokság ezüstérmese, Kanada javított saját helyzetén és könnyedén verte meg Mongóliát és versenyben maradt a továbbjutásért, amiért a délelőtt a csehektől is vereséget szenvedő magyaroknak mindenképpen le kellett győzniük a magas szerkezetű és az ázsiaiak ellen roppant magabiztosan kosárlabdázó tengerentúliakat.

Ez esetben pontazonosság alakult volna ki és az egymás elleni eredmény a mieink javára döntött volna. Mielőtt Papp Diáék pályára léptek volna, a meglepetésre három meccs után hibátlan csehek csaptak össze az amerikaiakkal, akik úgymond helyretették őket és 21–8-ra győztek ellenük. A napi forma és az eddig látottak alapján eléggé valószínűtlennek tűnt, hogy válogatottunk meg tudja verni riválisát, ám egy olyan találkozón, amelyen mindkét félnek győznie kellett a továbbjutásért, bármi elképzelhető volt.

A világranglista 7. helyén álló kanadaiak is izgultak az elején, ami biztatóan indult, hiszen Papp Dia találataival 3–0-ra vezettünk. Csakhogy jött a fordulat, 6–3-ra már Kanada állt jobban, időt kellett kérniük a mieinknek. Gyorsan és könnyedén 15–6-ra meglépett az ekkor már magabiztos rivális, nálunk hét percig csak Papp volt képes betalálni. Sajnos már a hit sem volt érezhető a magyar csapaton, amely végül 21– 11-re kapott ki és búcsúzott a világbajnokságtól.

„Mindenképpen csalódás a szereplésünk – kezdte az értékelését Pusztai Petra, a válogatott játékosa. – Kanada ellen is volt esélyünk a továbbjutás kiharcolására, de az előző, csehek elleni vereség volt az, ami inkább fájó, hiszen azt a találkozót kellett volna megnyernünk. Mindenki hibázott, együtt rontottuk el, nem lehet és nem is fogunk egymásra mutogatni. Nem a téttől bizonytalanodtunk el, ez most rosszul jött ki, vállaljuk a felelősséget az eredményért, de dolgozunk tovább”

3X3-AS VILÁGBAJNOKSÁG

NŐK
C-CSOPORT
Kanada–Magyarország 21–11

A C-csoport csütörtöki eredményei
Csehország–Magyarország 17–14
Kanada–Magyarország 21–11
Egyesült Államok–Mongólia 21–18
Egyesült Államok–Csehország 21–8
Kanada–Mongólia 21–9.
A végeredmény: 1. Kanada 4 győzelem, 2. Egyesült Államok 3 győzelem, 3. Csehország 3 győzelem, 4. Magyarország 1 győzelem, 5. Mongólia 0 győzelem
Az első helyezett a negyeddöntőbe jutott, a második és harmadikak keresztbejátszanak a nyolc közé kerülésért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik