Dirk Nowitzki (középen) 28 pontot dobott a Portland ellen
Fotó: Reuters
Dirk Nowitzki (középen) 28 pontot dobott a Portland ellen

A Nyugati és a Keleti főcsoportban egyaránt már csak egy kiadó hely van a rájátszásba jutást illetően. Nyugaton ezért a Golden State Warriors harcol a Denverrel, míg keleten az Indiana az Atlantával. Közülük a 155. játéknapon csak a Golden State tudott nyerni.

A Nyugati főcsoportban nyolcadik, még éppen rájátszást érő helyen álló Nuggets számára éppen létfontosságú lett volna egy idegenbeli győzelem a Jazz otthonában, de Utahban nem termett babér a denveriek számára.

A hazaiak már az első negyed végén 15 ponttal vezettek, és ugyan a folytatásban három pontra még fel tudott zárkózni a Nuggets, de a nagyszünet után teljesen szétesett a vendégek játéka.

A nagy arányú Jazz-győzelemből Carlos Boozer, Mehmet Okur és Ronnie Brewer is egyaránt 20–20 ponttal vette ki a részét.

A rájátszásért folytatott harcban a Denver riválisa, a Golden State Warriors hazai pályán hat ponttal győzött a Los Angeles Clippers ellen, ezért Allen Iversonéknak, és szurkolóiknak továbbra is van miért izgulniuk.

Nem így Dirk Nowitzki együttesének, a Dallasnak, amely már korábban biztosította helyét a Nyugati főcsoport legjobb nyolc csapata között.

A 155. játéknapon viszont nem örülhettek győzelemnek a texasiak. A német klasszis 28 pontja ellenére a Trail Blazers legyőzte a Mavericks együttesét.

Az egyetlen kiadó keleti rájátszáshelyért küzdő Atlanta kikapott az elsőszámú bajnokesélyes Bostontól, de vetélytársa, a jelenleg csak 9. helyen álló Indiana is vereséget szenvedett a Charlotte-tól.

NBA, 155. JÁTÉKNAP

EREDMÉNYEK
Washington Wizards Philadelphia 76ers 109–93
Atlanta Hawks Boston Celtics 89–99
Indiana Pacers Charlotte Bobcats 103–107
Memphis Grizzlies Minesota Timberwolves 105–114
Milwaukee Bucks New Jersey Nets 98–111
Utah Jazz Denver Nuggets 124–97
Sacramento Kings New Orleans Hornets 94–91
Portland Trail Blazers Dallas Mavericks 108–105
Golden State Warriors Los Angeles Clippers 122–116