Chris Paul mindenki felett: a Hornets kisembere parádés formában játszik, csapata főcsoportelsőségre tör
Fotó: Reuters
Chris Paul mindenki felett: a Hornets kisembere parádés formában játszik, csapata főcsoportelsőségre tör
Legkorábban a Hornets lépett pályára a játéknapon, és győzelmével franchise-csúcsot állított be: ez a csapat 54. sikere.

A siker fő kovácsa pedig szokás szerint Chris Paul volt, aki „MVP! MVP!” kántálás közepette jött le a pályáról: a zseniálisan játszó irányító karrierje negyedik tripla-dupláját érte el, 16 ponttal, 13 gólpasszal és 10 lepattanóval.

„Minden franchise-rekordot megdöntöttünk vagy beállítottunk ebben az évben. Úgy érzem, a csapatnak járna az MVP-cím” – mondta Paul.

A New Orleans nyomában loholó Spurs-Lakers páros szintén győzött, bár a texasiak támadójátéka még mindig nem valami fényes, igaz, cserébe kőkemény védekezésükkel szinte megfojtották a Portlandet.

A nyugati playoff-helyekért folytatott tolongásban Dallas került lépéselőnybe: a Mavs a 32 pontos Nowitzkinek és remek küzdőszellemének köszönhetően az utolsó negyedben 13 pontos hátrányból fordított Phoenixben.

„Ha november lenne, még biztos nem játszanék. De jön a playoff, és szükségünk van mindenkire a pályán” – nyilatkozta Nowitzki, akinek a bokája edzője szerint jó esetben is csak hetvenöt százalékos.

A Denver Nuggetsnek nagyon hiányozhat még a Seattle-ben hagyott győzelem: Iversonék kétszeri hosszabbításban bukták el a fantasztikus mérkőzést, de ez cseppet sem boldogíthatja őket. A Sonics két újonca egyaránt karriercsúcsot dobott: Kevin Durant 37, míg Jeff Green 35 egységig jutott, a csapat meg fájó módon vágott vissza a három héttel ezelőtti 116–168-ért.

A Los Angelesben győző Houston bejutott a rájátszásba, míg keleten a Miami elleni sikerrel bebiztosította divízióelsőségét és főcsoportmásodik helyét a Pistons, Hamilton és McDyess nélkül is.

NBA, 150. JÁTÉKNAP

Phoenix Suns–Dallas Mavericks 95–108
Miami Heat–Detroit Pistons 75–91
Indiana Pacers–Milwaukee Bucks 105–97
Portland TrailBlazers–San Antonio Spurs 65–72
Minnesota Timberwolves–Memphis Grizzlies 101–113
New York Knicks–Orlando Magic 100–90
Sacramento Kings–Los Angeles Lakers 92–114
Seattle SuperSonics–Denver Nuggets 151–147, kétszeri h.u.
Los Angeles Clippers–Houston Rockets 79–105
New Orleans Hornets–Golden State Warriors 108–96