A Denver Nuggets-cheerleaders előadása lényegesen sikeresebb volt, mint az együttes szereplése a Detroit Pistons ellen
Getty Images
A Denver Nuggets-cheerleaders előadása lényegesen sikeresebb volt, mint az együttes szereplése a Detroit Pistons ellen

Az öltözőben felejtette magát a San Antonio: a Spurs hazai pályán az első negyedben mindössze öt dobott (!) pontra volt képes: 8:31 percet tudtak le eredménytelenül. Tizenhét mezőnykísérletükből csupán egy volt sikeres - az Manu Ginobili triplája volt -, ami természetesen negatív csúcsot is jelent egyben.

Aztán a második félidőben beindult a hazai henger: 9-0-lal kezdtek a harmadik felvonásban, átvették a vezetést és amelyet gyakorlatilag a hajráig megtartottak. A 38., egymást követő hatodik Spurs-sikerben kulcsszerepet vállalt Tim Duncan, aki 23 pontja mellett leszedett tíz lepattanót. De a 15 pontos, kilenc asszisztos Tony Parker sem maradt el tőle sokkal.

Kétség és vita nem fért a Boston idegenbeli győzelméhez, hiszen a Celtics minden negyedet megnyert a Clippers ellen. A vendégeknél Ray Allen 15 pontja és hét asszisztja éppen úgy megsüvegelendő, mint plusz 25-s mutatója. A rendkívül magabiztosa Celtics-sikerhez párosult egy 55,1 százalékos mezőnybeli mutató, de azért kellett hozzá a hazaiak 2/11-s tripla- és 14/25-s büntető-kísérlete is. A Boston 43. győzelmét aratta, az LA Clippers a 35. vereségét szenvedte el.

Marvin Williams (Atlanta Hawks) blokkolja Tony Parker (San Antonio Spurs, háttal) dobását
Getty Images
Marvin Williams (Atlanta Hawks) blokkolja Tony Parker (San Antonio Spurs, háttal) dobását

Jason Kidd új csapatának első hazai mérkőzésén közel volt a tripla-duplához, végül 11 ponttal, kilenc lepattanóval és nyolc gólpasszal zárta a Chicago Bulls elleni összecsapást. A Dallas viszont a vártnál nehezebben igazolta a papírformát, hiszen „csak” nyolc ponttal nyert, pedig a nyitány kifejezetten ígéretes volt. Az első negyedben szerzett tizenöt pontos előny (29-14), a folytatásban egyre csak fogyott, de négy pontnál közelebb nem engedte magához ellenfelét a vendéglátó.

Dirk Nowitzki 29 pontot - 3/3-s tripla- és 6/6-s büntető-mutató - és tíz lepattanót tett hozzá a sikerhez, csapattársai közül Jerry Stackhouse 23 pontot, Erick Dempier 16 lepattanót.

Végig nyílt csatát vívott egymással a Denver és a Detroit, tulajdonképpen bármelyik csapat nyerhetett volna, végül a vendégek sikerét Chauncey Billups három büntetője biztosította be. Hiába dobott Allen Iverson 28, Carmelo Anthony 23 pontot, rossz mezőnybeli mutatót (32/89) elérő, tizenhét tripla-kísérletet elrontó csapatuk kikapott. Sokkal pontosabban a vendégek sem céloztak, de náluk legalább hárman is húsz ponttal zártak: Billups mellett Richard Hamilton és Tayshaun Prince volt együttesük legjobbja.

Az utolsó negyedben nemcsak „csatát”, hanem „háborút” is nyert a Toronto az Indiana vendégeként. A Pacers a vége előtt 7:34-gyel még vezetett (86-84), de a vendégek egy 8-0 periódussal fordítottak, így aztán már hiába hajrázott jól a hazai gárda.

Sokat tett a Washington idegenbeli sikeréért a 33 pontot szerző DeShawn Stevenson, hiszen a Wizards a félidőben hátránya 11 pont volt (52-41). A folytatásban már feljött ellenfelére a fővárosi együttes és nyílttá tette a találkozót, amelyet végül Stevenson mind közül a legfontosabb kosara döntött el: egy sikeres tripla a dudaszó pillanatában.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 111. JÁTÉKNAP:
Indiana Pacers - Toronto Raptors 98-102
New Orleans Hornets - Washington Wizards 92-95
Dallas Mavericks - Chicago Bulls 102-94
San Antonio Spurs - Atlanta Hawks 89-74
Denver Nuggets - Detroit Pistons 93-98
Los Angeles Clippers - Boston Celtics 76-104