Steve Nash (jobbra) újfent remek karmesternek bizonyult
Reuters
Steve Nash (jobbra) újfent remek karmesternek bizonyult

Három negyeden át nagyszerűen tartotta magát a Dallas Mavericks a Phoenix Suns otthonában az NBA magyar idő szerint péntek hajnalban játszott nyugati rangadóján. A zárónegyedben azonban a Suns 11-2-es rohammal bedarálta a tavalyi alapszakaszelsőt.

Steve Nash ma is aranykezűnek bizonyult: 13 asszisztot osztott ki 24 pontja mellett. Ráadásul Amare Stoudemire, Leandro Barbosa, illetve Boris Diaw is nagyot alakított, így Shawn Marion és Marcus Banks hiányát meg sem érezték az arizonaiak.

A túloldalon viszont Dirk Nowitzki 36 pontja és Jason Terry fantasztikus játéka nem volt elég, hiszen társaik nem tudtak felnőni a feladathoz.

Persze azokról a társakról van szó, akik között nem lehet ott az egyaránt sérüléssel bajlódó Josh Howard, Jerry Stackhouse és Devin Harris.

A hazaiaknál ezúttal Shaquille O'Neal sem szerepelhetett csípőbántalmai miatt, de várhatóan jövő szerdán már ott lehet a pályán korábbi csapata, a Los Angeles Lakers ellen.

Dwyane Wade nem állt messze a tripla duplától a Chcago otthonában (30 pont, 7 assziszt, 7 lepattanó), mégis vereséget szenvedett a Heat, pedig a szebb napokat megélt Bulls volt az ellenfél.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG

ALAPSZAKASZ, CSÜTÖRTÖKI JÁTÉKNAP
Phoenix Suns Dallas Mavericks 109-97
Chicago Bulls Miami Heat 99-92