Dwyane Wade (Miami Heat, jobbra) számára nem volt elveszett labda a mérkőzésen. Itt éppen Mike Dunleavy (Indiana Pacers) orra előtt csíp el egyet
Getty Images
Dwyane Wade (Miami Heat, jobbra) számára nem volt elveszett labda a mérkőzésen. Itt éppen Mike Dunleavy (Indiana Pacers) orra előtt csíp el egyet

Tegnap este megszakadt Pat Riley vezetőedző csapatának, a Miami Heatnek egy tizenöt vereségből álló szakasza, és hazai pályán - ha csak két ponttal is - legyőzte az Indiana Pacers együttesét, melyből sérülés miatt hiányzott Jermain O’Neal és Jamaal Tinsley is. Igaz, Shaquille O'Neal hasonló okok miatt hiányzott a hazaiaktól.

Számukra nem jól indult a mérkőzés, hiszen az első két negyed a vendégeké volt, és félidőre tízpontos előnyt harcoltak ki maguknak. Szünetben Pat Riley alaposan elbeszélgetett a csapattal, ez pedig a jelek szerint meghozta a gyümölcsét.

A harmadik játékrészben a hazaiak gyakorlatilag ledolgoztak hátrányukat, és kis szerencsével az utolsó negyedben a maguk javára fordították a meccset. Dwyane Wade a hátán cipelte a Heatet, 35 pontja és nyolc lepattanója sokat nyomott a latban, de ismét remekül pótolta O’Nealt a 32 éves Mark Blount is, aki 19 ponttal zárt.

A vendégeknél egyedül Mike Dunleavy (a névhasonlóság senkit se tévesszen meg: édesapja vezetőedző a Los Angeles Clippers csapatánál) 25 pontja érdemel említést, csapattársai maguk alatt teljesítettek. A Miami nem mozdult el a Keleti Főcsoport utolsó helyéről, az Indiana egyelőre ugyanott nyolcadik, ami rájátszást jelent, de óriás küzdelmek várhatóak ezért a pozícióért.

Sima vereséget szenvedett az AT&T Centerben a San Antonio Spurs csapata, 24 pontos vereséget szenvedett a New Orleans gárdájától, mely megerősítette az első helyét a liga Délnyugati csoportjában és a Nyugati Főcsoportban.

A meccs kulcsembere vitán felül David West volt, aki 32 pontjával és 7 lepattanójával pótolhatatlan szerepet játszott a vendégek győzelmében. Peja Sztojakovics 22 (köztük négy hárompontost), Chris Paul 17, míg a hazaiaknál Tim Duncan és Tony Parker 17-17 pontot dobott.

Hosszabbításban nyert a Memphis Grizzlies a Los Angeles Clippers ellen, a nézők pedig egy Rudy Gay (Grizzlies) - Corey Maggette (Clippers) párharcot is láthattak, melyben előbbi 34, utóbbi harmincöt ponttal zárt, a lepattanók terén viszont a hazaiak nyerőembere végzett előrébb, és 12-9-re nyerte a palánk alatti párharcot. Mindkét csapat remekül játszott, összesen kilencen értek el kétszámjegyű dobóteljesítményt.

Győztesen vonulhattak le a pályáról a Philadelphia 76ers játékosai, akik a Charlotte Bobcats alakulatát verték meg annak otthonában. Bár a hazaiak vezére, Jason Richardson 35 pontot helyezett el a vendéggyűrűben, nem utolsó sorban tizenegy hárompontos kísérletéből hét betalált, végül ez sem volt elég az Andre Igoudala vezette 76ers ellen.

Mindkét csapat Főcsoportja hátsó régiójában tanyázik, és össze kell szedniük magukat, ha be akarnak kerülni a liga tizenhat csapatos rájátszásába.
VINCZE SZABOLCS

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 85. JÁTÉKNAP
Miami Heat Indiana Pacers 98-96
Charlotte Bobcats Philadelphia 76ers 96-103
Memphis Grizzlies Los Angeles Clippers 125-120 (hosszabbításban)
San Antonio Spurs New Orleans Hornets 78-102