Marcus Haislip (Unicaja Malaga, balra) voná be az akcióba a társakat, Terence Morris (Maccabi Elite Tel-Aviv) az, aki őt ebben megakadályozná
Reuters
Marcus Haislip (Unicaja Malaga, balra) voná be az akcióba a társakat, Terence Morris (Maccabi Elite Tel-Aviv) az, aki őt ebben megakadályozná

Táblás ház előtt a gránátvörös-kékeké volt az első támadás lehetősége, amelyet eredményesen is zártak. Az ellentámadást követően büntetőkkel azonban egyenlítettek a vendégek, ám a folytatásban már közel sem voltak ilyen szorgosak a pályán lévők.

Több mint négypercnyi játékot követően még csak 11 pont esett, de a vendéglátóknál volt az előny (7-4). A pontcsendet is a katalánok törték meg, de ezzel egyben felébresztették a vendégeket is, akik egy remek rohammal még a vezetést is átvették (12-11).

A katalánok azonban visszavették az irányítást, de egy remek triplával az első negyed végén a görögöknél volt a minimális előny (16-15)

A második negyed elején, csakúgy, mint az elsőben, kevés pont esett. A katalánok azonban nemcsak visszavették a vezetést, hanem elhúztak, mégpedig nagyon (29-18).

És hogy mit csinált mindeközben a sorozat egyik legjobb alakulata? Tanácstalanul elbizonytalanodott. Keményen és szervezetten védekezett a Barca, a görögök így jobbára kint járatták a labdákat, majd hárompontosokkal próbálkoztak, nem túl sok sikerrel. Támadólepattanókhoz hozzá sem fértek, félő volt, hogy elmegy számukra a mérkőzés.

A szünet előtt kapcsoltak és feljöttek a vendégek - igaz, így is csupán hét pontig jutottak a második felvonásban -, de a katalánok előnye két negyed után nyolc pontos volt. Nem behozhatatlan, de két ilyen kiváló együttes esetében akár döntő is lehet (31-23).

A pihenőben azonban történhetett valami, különösen az addig nem túl sziporkázó, de vitathatatlanul jobb Barcelonánál. A harmadik negyedben náluk jött a blokk, és miután csak tizenhárom pontot szereztek, a fonalat elkapó, 21-ig jutó görögök kiegyenlítettek a záró rész előtt.

A negyedik felvonás nyitánya ismét a hazaiaké volt, akik a hajrának is úgy futhattak neki, hogy kézben tartják a mérkőzést. A görögök azonban nem adták fel, szorosan tapadtak, majd egy hárompontossal már ők voltak nyeregben. A büntetőzésbe kényszerült katalánok az idő szorításában már nem tudták a maguk javára fordítani a találkozót. A kiváló erőkből álló, rutinos görögök egypontos diadalt arattak, amely nekik már a tizedik volt a sorozatban, míg a katalánok harmadszor szenvedtek vereséget. És a következő fordulóban Madridba látogatnak, ahol a nagy helyi rivális Real fogadja őket.

A B csoport rangadóján a forduló előtt második helyen álló spanyol Unicaja 19 pontos vereséget szenvedett az őket így pontszámban beérő izraeli Maccabi Elite vendégeként.

Az A csoportban listavezető orosz CSZKA Moszkva elszenvedte második vereségét, miután a görög Olympiakosz vendégeként négy ponttal kapott ki.

EUROLIGA, FÉRFIAK, 11. FORDULÓ

A CSOPORT:
Siena Tau Ceramica 83-71
Prokom Trefl Sopot Bologna 79-59
Olympiakosz CSZKA Moszkva 71-67
Union Olimpija Zalgiris 74-83

B CSOPORT:
Arisz Lietuvos Rytas 69-72
Armani Jeans Cibona 63-72
Maccabi Elite Unicaja 87-68
Le Mans Efes Pilsen 84-91

C CSOPORT:
Fenerbahce Ulker Chorale Roanne 81-68
Brose Baskets Lottomatica Roma 59-73
Partizan Igokea Real Madrid 72-80
AXA FC Barcelona Panathinaikosz 55-56