Jarrett Jack (1) nyerőember lett
Getty Images
Jarrett Jack (1) nyerőember lett

Szavazás

Ön szerint ki lesz az NBA bajnoka 2008-ban?

Írja be az itt látható számot!
A jelek szerint nem törte meg a Portland lendületét a Utah Jazz ellen elszenvedett vereség, mivel a Trail Blazers második sikerét aratta.

A legutóbb Minnesotában diadalmaskodó csapat ezúttal Chicagóba látogatott, és hatalmas küzdelemben, kétszeri hosszabbítás után szerezte meg a győzelmet.

A mérkőzést eldöntő pillanat talán az volt, amikor 108-108-nál a chicagóiak 32 pontot szerző kiválósága, Ben Gordon elvesztette a labdát, Jarrett Jack dobott egy kétpontost, majd még büntetőből is eredményes volt.

A Portland ezzel 15. sikerét aratta az elmúlt tizenhat meccset figyelembe véve.

Három ponttal kikapott a címvédő San Antonio, amely a Denver otthonában vendégszerepelt. Bár egész héten nem edzett, a Nuggets sztárja, Allan Iverson remekelt, és 29 ponttal zárt. Bő másfél perccel a vége előtt még négy ponttal vezetett a Spurs, de utána Carter dobott egy triplát, és Kenyon Martin is eredményes volt.

Hat másodperccel a vége előtt, 80-77-es denveri vezetésnél időt kért a címvédő, és bár Michael Finley kezében ott volt az egyenlítés lehetősége, nem ment be a hárompontos kísérlet.

Elképesztően rosszul kezdett a Seattle ellen a Phoenix, a hazai csapat az első negyed után húszpontos hátrányban volt. Utána azonban Amare Stoudemire vezérletével fokozatosan dolgozták le a hátrányukat, és a harmadik játékrészben már sikerült megfordítaniuk az állást (51-49).

Stoudemire 32 ponttal és 11 lepattanó megszerzésével járult hozzá, hogy a Phoenix sorozatban negyedszer nyerjen. A Sunsnak ez volt a 23. győzelme a szezonban, a nyugati főcsoportban ennyit még nem ért el senki.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 62. JÁTÉKNAP
Chicago Bulls Portland Trail Blazers 109-115 – kétszeri h. u.
Denver Nuggets San Antonio Spurs 80-77
Phoenix Suns Seattle SuperSonics 104-96