Allan Iverson (jobbra) 35, Jerry Stackhouse pedig 23 pontot dobott
Reuters
Allan Iverson (jobbra) 35, Jerry Stackhouse pedig 23 pontot dobott

A San Antonio otthonában elszenvedett vereség után hazai pályán akart javítani a Dallas, ellenfele az egy nappal korábban szintén kikapó Denver volt.

A Nuggets színeiben Allen Iverson a Lakers ellen 51 pontot ért el, de az nem volt elég a sikerhez. Most „csak” harmincötig jutott, de miután ezúttal a társak is kitettek magukért, ez elég volt a sikerhez. A Denver klasszisa pontjai mellett 12 asszisztot is kiosztott.

Linas Klezia szezoncsúcsnak számító 23 pontot dobott, valamint Carmelo Anthony is ugyanennyi ponttal zárt, Marcus Camby pedig a lepattanókat gyűjtögette szorgalmasan, a lefújás után 14 darab állt a neve mellett.

Bár Dirk Nowitzki és Jerry Stackhouse is egyéni szezoncsúcsot állított fel a dobott pontot tekintetében (32 ill. 23), a Dallasnak bele kellett törődnie az újabb vereségbe.

Jóval kiegyenlítettebb mérkőzést vívtak Atlantában, ahol a hazai Hawks végül egy ponttal verte a Minnesotát. A ligautolsó Timberwolves Mark Jaric 2,2 másodperccel a vége előtt szerzett találatával egypontos vezetésre tett szert, de ezt nem tudta megtartani, ugyanis Joe Johnson a dudaszó pillanatában pontosan célzott, és ezzel az Atlanta nyert.

Johnson végül 21 ponttal zárta a meccset, nála is eredményesebb volt a 28-at szerző John Smith. A Minnesota sorozatban ötödik vereségét szenvedte el.

A Portland együttese a Miami ellen diadalmaskodott, a Trail Blazers legeredményesebb játékosa a 25 pontig jutó Brandon Roy volt. A Heatnek ez volt a negyedik veresége egymás után.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 37. JÁTÉKNAP
Atlanta Hawks Minnesota Timberwolves 90-89
Dallas Mavericks Denver Nuggets 109-122
Portland Trail Blazers Miami Heat 112-106