Kobe Bryant (LA Lakers) akciózik Damien Wilkins (Seattle Supersonics) mellett
Reuters
Kobe Bryant (LA Lakers) akciózik Damien Wilkins (Seattle Supersonics) mellett

A játéknap rangadóját Clevelandben játszották, ahol az előző kiírás döntése, a Cavaliers fogadta a szezont remekül, megszakítás nélkül nyolc győzelemmel kezdő Bostont. Bár a Celtics együttesét azóta megállította az Orlando Magic, csak két ponttal maradtak alul akkor a bostoniak, akik három sikerrel azt követően gyorsan feledtették is a vereséget.

A Cleveland elleni találkozó első negyede hat ponttal a Cavaliersé lett, de a Celtics a nagyszünetre hárompontos előnyre tett szert. A záró rész előtt azonban ismét a házigazdáknál volt az előny, igaz mindössze két pont, amelyet a vendégek le tudtak dolgozni a negyedik felvonásban.

Inkább izgalmasan, mint sem látványosan alakult a nem túl ponterős negyedik negyed, amelyben az utolsó, rengeteg hibát és rontott dobást hozó 5:18 percet 5-4-re nyerték a házigazdák. A Boston az utolsó percnek 92-89-s ment neki, de Pavlovics hárompontosával egyenlített a Cavaliers, aztán máris jöhetett a túlóra.

A Lakers-fan, Jack Nicholson Los Angelesben nem mulasztotta el a kedvencek legújabb mérkőzését. De mintha indulásnál nem a saját fehérneműs fiókjából választott volna zoknit...
Reuters
A Lakers-fan, Jack Nicholson Los Angelesben nem mulasztotta el a kedvencek legújabb mérkőzését. De mintha indulásnál nem a saját fehérneműs fiókjából választott volna zoknit...
Négy ponttal kezdte a hosszabbítást a házigazda, amely előny tulajdonképpen a végső dudaszóig ki is tartott. A Cleveland előnye 29 másodperccel a vége előtt hétpontosra nőtt, így hiába nyerte a hajrát három hárompontossal(!) a Boston, elkönyvelhette szezonbeli második vereségét is.

A mérkőzés máskülönben Ray Allen (Boston) és LeBron James (Clevelans) pontpárbaját is hozta, előbbi 29 (öt hárompontos), utóbbi 38 ponttal (14/15 büntetőből) zárt.

Kilencedik mérkőzésén győzött a Cleveland, amely elkapta végre azt a bizonyos fonalat: négy egymás utáni meccsüket húzták be.

A Memphis a New Jersey vendégeként a nagyszünetre 13 pontos előnyre tett szert, így hiába ébredtek és faragtak hátrányukból azt követően a hazaiak, kikaptak, pedig Vince Carter 32 pontot szerzett. Ötödik mérkőzését nyerte meg a Grizzlies, nyolcadszor kapott ki a Nets.

Csak két negyedben tudta a lépést tartani a Charlotte a Miamival - a második felvonásban mínusz négyel zártak, a befejező etapot néggyel nyerték -, ennek súlyos vereség lett a vége. Negyedik mérkőzését nyerte meg a Heat - négyből a másodikat Miamiban -, nyolcadszor kapott ki a Bobcats.

Tizennégy pontos előnyre tett szert a Philadelphia az első negyed végére a Milwaukee vendégeként, de az akkor 18 dobott pontig jutó házigazdák tíz pontos lefaragtak a hátrányukból a nagyszünetre. A Philadelphia azonban a harmadik és a negyedik negyedet is nyerve biztosan hozta a találkozót.

Finoman szólva is visszafogottan kezdett Chicagóban a Bulls, amely az első negyedben mindössze 13 dobott pontra volt képes, így került hátrányba. De mivel ellenfele, a Hawks sem villogott, a nagyszünetben már a hazaiak vezettek. Az első félidő 34-30-s részeredménye nem utalt a harmadik felvonás pontzuhatagára (36-21), amellyel lényegében el is dőlt a párharc.

Harmadszor nyert a szezonban a Bulls - négy vereséges szériát törve meg ezzel -, nyolcadszor kapott ki az Atlanta, ötödször vendégségben.

Másodszor kapott ki Denverben a Nuggets, amelyet ezúttal az Indiana múlt felül. A találkozó kiegyenlített párharcot hozott, és csak a negyedik negyedben dőlt el, de még inkább a hajrában. A Pacers két perccel a vége előtt nyolc ponttal vezetett (103-95), de a Denver visszakapaszkodott, és ha Smith mindhárom büntetőjét értékesíti két másodperccel a vége előtt, akkor 111-108 után ki is egyenlíthetett volna. Ő azonban egyszer rontott, miként a túloldalon kettőből egyszer Williams is, beállítva ezzel a végeredményt. A mérkőzés legeredményesebbje a 30 pontot szerző Mike Dunleavy (Indiana) volt.

Nem állt túl nehéz feladat előtt a Lakers, hiszen Los Angelesben azt a Seattle-t láthatták vendégül, amely 2/11-s győzelmi/vereség mutatóval futhatott ki a parkettre. Ennek ellenére szenvedett velük a Lakers - amely ugyancsak nem sorolható a meghatározó egyletek közé -, és csak a harmadik negyed 31-19-s részeredményével tudták eldönteni a mérkőzést, igaz a végére így is feljött hét pont különbségre a Supersonics. A Lakers nyerőembere - ki más - Kobe Bryant volt, aki mezőnyből 12/22 (ebből hárompontos kísérlete 1/3), büntetőből 10/12t dobott.