Harmadik egymás utáni mérkőzésén kapott ki New York Knicks, amelyet ezúttal a Phoenix Suns győzött le. Leandro Barbosa (Phoenix, balra) tör be Malik Rose (New York) mellett
Reuters
Harmadik egymás utáni mérkőzésén kapott ki New York Knicks, amelyet ezúttal a Phoenix Suns győzött le. Leandro Barbosa (Phoenix, balra) tör be Malik Rose (New York) mellett

Visszafogottan kezdte a mérkőzést a Bobcats és a Heat is - az első negyed után 17-12 volt a házigazdáknak -, a két csapat között akkor kialakult ötpontos különbség a nagyszünetre sem változott. A harmadik játékrészben aztán oda-vissza feltörölte a parkettet a Charlotte - 31-12 -, így hiába hajrázott a Miami és nyerte meg a záró felvonást - 29-20 -, ez a hajó bizony elment számukra.

A vesztes csapatban Shaquille O’Neal 25 perc alatt szerzett 17 pontot, de ez nem sokat ért négy átlagon felüli napot kifogó hazai játékossal szemben. Gerald Wallace (19 pont, 7 lepattanó), Jason Richardson (18 pont, nyolc lepattanó), Emeka Okafor (13 pont, tíz lepattanó) és Raymond Felton (hat pont, hat lepattanó, kilenc assziszt) csapatként alkotott kiválót. A Charlotte negyedik győzelmét aratta, a Miami hatodszor szenvedett vereséget.

A Heathez hasonlóan rossz passzban van a New York Knicks, amely egymás után harmadik vereségét húzta be. Phoenixben a házigazda Suns szorgosan gyűjtötte pontjait, így előnye a negyedik játékrész előtt már a tizenöt pont volt. A zsinórban harmadik győzelmét arató Suns nyerőembere Amare Stoudemire (26 pont, 12 lepattanó) volt, de a Leandro Barbosa-Shawn Marion-Grant Hill trió is fejenként húsz fölött termelt.

Vita nem fért a Spurs sikeréhez a Lakers ellen, a vendégek nem voltak egyenrangú partnerei a házigazdáknak. A vesztes oldalon Kobe Bryant 18 pontig jutott, illetve Andrew Bynum (11 pont, 12 lepattanó) és Jordan Farmar (16 pont) is kitett magáért, de elképesztő hárompontos mutatójukkal - 2/16 - vereségre voltak ítélve. Bryant egymaga ötből ötöt rontott. Hazai oldalon viszont volt lövő kedv és pontosság, ott a 27 távoli kísérletből 13 volt eredményes. Hetedszer nyert egy veresége mellett a Spurs - otthon ötből ötöt húztak be -, harmadszor kapott ki a Lakers.

A félidőben négy ponttal vezetett a Houston Memphisben, de a Grizzlies fordítani és győzni tudott. Másodszor nyert a Memphis, másodszor kapott ki a Rockets. Azért említsük meg a vesztes oldalon pattogtató Tracy McGradyt, aki 41 pontot szerzett, hiába.

A kiegyensúlyozott, negyedenként 25 pont körül dobó, önbizalommal telt Boston minden játékrészt nyerve győzött vendéglátója, a Pacers ellen. A Celticsben Paul Pierce 31 pontot és 11 lepattanót szerzett, míg Kevin Garnett 18 pontig és úgyszintén 11 lepattanóig jutott. A Boston otthon és idegenben is jó, három-három sikert jegyeznek itt is, ott is.

A Mavericks a második félidőben nyerte meg a Philadelphia elleni találkozót hazai környezetben, hiszen a vendégek előnye a szünetben hét pont volt. A harmadik negyed azonban 15 ponttal a vendéglátóké lett és onnantól kezdve nem volt megállás. Jason Terry 25, Dirk Nowitziki 21 pontot szerzett. Előbbi pontjainak majd’ felét, szám szerint 12-t a harmadik negyedben szorgoskodott össze, amikor lényegében eldőlt az összecsapás. Ötödször nyert a Dallas, ötödször kapott ki a 76ers.

Az utolsó negyed döntött a Portland javára a Detroit ellen, hiszen a zárórésznek döntetlen állással futottak neki a felek. Másodszor kapott ki a szezonban a Pistons.

Két negyedbeli remeklés elég volt az Orlando biztos győzelméhez a Seattle ellen, a Magic az első negyedet 14, a harmadikat 16 ponttal nyerte. Hatodszor nyert az Orlando a bajnokságban, nyolcadszor szenvedett vereséget és így változatlanul nyeretlen a Seattle.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 15. JÁTÉKNAP:
Charlotte Bobcats - Miami Heat 91-76
Orlando Magic - Seattle Supersonics 103-76
Indiana Pacers - Boston Celtics 86-101
Memphis Grizzlies - Houston Rockets 105-99
Dallas Mavericks - Philadelphia 76ers 99-84
San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 107-92
Phoenix Suns - New York Knicks 113-102
Portland Trail Blazers - Detroit Pistons 102-94