A Detroit Chicagóban is legyőzte a Bullst, itt Rasheed Wallace harcol a labdáért Brownnal
Reuters
A Detroit Chicagóban is legyőzte a Bullst, itt Rasheed Wallace harcol a labdáért Brownnal

A Detroit Pistons mindkét hazai mérkőzését meggyőző fölénnyel nyerte (26 illetve 19 ponttal), a Chicagónak hazai pályán kellett mindent megpróbálnia, hogy életben tartja reményeit a főcsoportdöntőre.

A Bulls azonban nem tudta megállítani a Detroitot, pedig a harmadik negyed elején még úgy tűnt, ez sikerül nekik. A bikák ekkor 49-30-ra, 19 ponttal vezettek, de a Pistons nem tört meg, és megfordította a meccset, ezzel összesítésben már 3-0-ra vezet a párharcban.

„Nem volt vesztenivalónk a félidő után” – magyarázta a 23 pontig jutó Tayshaun Prince – „Fontos kosarakat szereztünk, jól szereztük meg a lepattanókat.”

A Chicagónak még a harmadik negyed közepe táján is volt 17 pont az előnyéből, ám utána öt percig képtelenek voltak kosarat szerezni, ez pedig elég volt a Prince, Billups és Wallace vezérelte Detroitnak, hogy felzárkózzon.

Az utolsó negyed előtt egy pontra olvadt a Chicago vezetése, a Pistons azonban ebben a játékrészben sokkal jobb volt ellenfelénél: Billups hárompontosával a negyed közepe táján végleg megszerezte a vezetést, és már nem is adta ki a kezéből.

A Detroit együttese hetedik győzelmét szerezte a rájátszásban, hiszen az Orlando elleni párharcot 4-0-lal teljesítette. Most már csak egy győzelem hiányzik nekik, hogy sorozatban ötödször jussanak el a keleti főcsoportdöntőbe.

A párharc negyedik mérkőzését magyar idő szerint vasárnap este Chicagóban játsszák.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

RÁJÁTSZÁS, KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Chicago Bulls-Detroit Pistons 74-81
Ld: Deng (21), Gordon (16), Hinrich (13) ill. Prince (23), Billups (21), Hamilton (16), R. Wallace (16)
A párharc állása: 3-0 a Detroit javára