Jason Richardson (balra) és Andrej Kirilenko párharca
Reuters
Jason Richardson (balra) és Andrej Kirilenko párharca

A Bullsnak jókor jött a szusszanásnyi szünet, hiszen a párharc harmadik felvonását három nap múlva, közép-európai idő szerint péntekre virradóra rendezik a United Centerben. Addig talán lesz ideje Scott Skilesnak rendet tenni a fejekben, hiszen tanítványai előbb 26, majd pedig 21 ponttal maradtak alul aDetroit ellen.

Pedig a Bulls csereemberei ezúttal jól teljesítettek, Tyrus Thomas 18 pontig jutott. A kezdőötösben pályára lépő játékosok gyengén muzsikáltak, Kirk Hinrich csupán 2, P. J. Brown pedig 3 pontig jutott.

A Chicago rendkívül rosszul kezdett, hiszen tizenkét percnyi játék után34-18 állt az eredményjelzőn, a folytatásban pedig futnia kellett az eredmény után. A második etapban ugyan a Skiles-csapat jól tartotta magát, de a hátrányán nem tudott faragni.

Szavazás

Melyik csapat lesz az NBA bajnoka 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A 25 pontot dobó Tayshaun Prince, és a 24 egységig meg sem álló Richard Hamilton vezérletével a térfélcsere után újítani tudott a Pistons, amely a zárófelvonás előtt már huszonegy ponttal járt előrébb.

A végjátékban második felvonásbeli önmagát idézte a Bulls, azaz partiban volt, ez azonban édeskevés volt, így esélye sem volt a felzárkózásra.

A másik bravúrcsapat, a végső győzelemre is esélyesnek tartott Dallas Maverickst kiverő Golden State is kikapott, ez azonban kevéssé fájó, mint a Bulls veresége, hiszen ebben a párharcban ez csupán az első mérkőzés volt.

Pedig a Warriors közel állt a sikerhez, ám a hajrában a hazai környezetben szereplő Jazz összpontosított jobban, amely a 31 pontos Deron Williams vezérletével került előnybe.

Érdekesség, hogy a Golden State játékosai közül négyen is elérték a 20 dobott pontot, Baron Davis 24, Jason Richardson és Al Harrington egyaránt 21, Matt Barnes pedig kereken 20 pontig jutott.

A Warriors éppen csak lemaradt a győzelemről, lendületes játékát látva bármi elképzelhető ebben a párharcban.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Kelet:
Detroit Pistons – Chicago Bulls 108-87 (34-18, 24-25, 25-19, 25-25)
A párharc állása: 2-0 a Detroit javára
Nyugat:
Utah Jazz – Golden State Warriors 116-112 (37-35, 26-31, 21-23, 32-23)
A párharc állása: 1-0 a Utah javára