Shaquille O'Neal tör kosárra Sasha Pavlovic mellett
Reuters
Shaquille O'Neal tör kosárra Sasha Pavlovic mellett

A címvédő Miami Heat a Cleveland otthonában lépett pályára, továbbra is Dwyane Wade nélkül, aki még mindig nem épült fel sérüléséből.

A vendégcsapat a második negyedtől uralta a találkozót, 3:49 másodperccel a vége előtt Kapano hármasával már nyolc pont volt az előnye. Ám a hátralévő időben már képtelen volt a kosárba találni, a Cavaliers pedig – főként büntetőkkel – kiegyenlítette a Heat előnyét, és kicsikarta a hosszabbítást.

A ráadásban azonban magára talált újra a Miami, bár a Cavs is vezetett egy rövid ideig, Kapono újabb hármasa után azonban már nem adta ki a kezéből az előnyt a vendégcsapat, és ezzel bejutott a rájátszásba.

A Miamiban Shaquille O’Neal és Antoine Walker egyaránt 20 pontig jutott, míg a Clevelandnek LeBron James 35 pontja sem volt elég a győzelemhez.

„Az volt a rémálmom, hogy címvédőként nem jutunk a rájátszásba, de végül mégis csak ott vagyunk” – mondta megkönnyebbülve Pat Riley vezetőedző a mérkőzés után.

A nap másik mérkőzésén Tony Parker remekelt, aki 35 ponttal segítette csapatát a Phoenix elleni összecsapáson.

A Suns – amely nemrég 65 százalékos dobóteljesítményének köszönhetően legyőzte a Dallast – ezúttal nem volt olyan jó a mezőnyből, mindössze a dobások 38.6 százaléka volt sikeres. Steve Nash 20 pontig jutott, de a kezdőcsapat négy másik tagja elmaradt az eddigi átlagától.

A Spursnek egyébként jól megy hazai pályán a Suns ellen, ugyanis sorozatban ez volt a hetedik győzelmük San Antonióban.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 147. JÁTÉKNAP
San Antonio Spurs-Phoenix Suns 92-85
Cleveland Cavaliers-Miami Heat 90-94 - hosszabbítás után