Gorbunova (jobbra) és Branzova (a kép bal szélén) döntésében az ügyvezető igazgató szerint nem pénzügyi szempontok játszották a főszerepet
Meggyesi Bálint ? archív
Gorbunova (jobbra) és Branzova (a kép bal szélén) döntésében az ügyvezető igazgató szerint nem pénzügyi szempontok játszották a főszerepet

„Nagyon örülök, hogy Albena (Branzova) és Szásá (Gorbunova) szinte egy időben döntött a maradás mellett, ami azt jelenti, hogy csapatunk gerince már biztosan együtt marad – nyilakozta Török Zoltán, a csapatot működtető kft. ügyvezető igazgatója.

„Ez biztosíték arra, hogy klubunk csapatépítési folyamata a jövőben sem törik meg, a szponzorok, a szurkolók és a csapat között kialakult egység tovább erősödik” – tette hozzá a sportvezető.

Török elmondta: Gorbunova annak ellenére döntött a maradás mellett, hogy tolongtak érte az érdeklődők. A 3-as és 4-es poszton bevethető, szerdán a 21. születésnapját ünneplő bedobót a kontinens szinte valamennyi élcsapata szerette volna elvenni, elsősorban Oroszországból érdeklődtek élénken utána.

„(…) pénzügyi téren nem tudtunk versenyre kelni a többiekkel – magyarázta Török Zoltán. – Viszont a másik oldalról örömteli, hogy Szásá ennek ellenére úgy gondolta, hogy további fejlődése érdekében a következő évet biztosan csapatunknál tölti.”

„Albenát más szempontok vezérelték. Nem biztos, hogy az én kompetenciám, de úgy tudom felvetődött benne a visszavonulás gondolata is. A szezonja azonban jól sikerült, teljes mértékben beépült a csapatunkba is, melynek úgy érezte, hogy a következő szezonban is hasznára tud lenni játékával, rutinjával.”

Az MKB Euroleasing-Sopron a 2006–2007-es idényben az Euroligában a negyeddöntőig jutott, ahol a későbbi bronzérmes, orosz CSZKA Szamara búcsúztatta kettős győzelemmel.

A hazai porondon a csapat szerdán a Mizo-Pécs együttesét fogadja, ezen a találkozón dől el, hogy melyik gárda nyeri az alapszakaszt, ebből adódóan melyiknél lesz az abszolút pályaelőny majd a rájátszásban.

A hétvégén a Sopron újra találkozik a Péccsel a Magyar Kupa négyes döntőjében, a találkozó tétje a fináléba jutás.