Stephon Marbury (New York Knicks) mezét fejére húzva távozik, csapattársa, Quentin Richardson vigasztalja
Reuters
Stephon Marbury (New York Knicks) mezét fejére húzva távozik, csapattársa, Quentin Richardson vigasztalja

Nem hibázott Dallasban a ligaelső Mavericks, amely a NJ Nets csapatát verte tizenhárom ponttal. A találkozó a vártnál talán szorosabban alakult, hiszen a hazaiak az első negyed hétpontos sikere után a következő kettőt elveszítették, így a záró részre az egyáltalán nem megnyugtató négy pont maradt. A negyedik részben aztán megrázták magukat a vendéglátók, akik végül biztosan hozták a találkozót.

A vesztes csapatban Carter 32 ponttal a mezőny legeredményesebbje tudott lenni, a dallasi siker három főszereplője a 22 pontot szerző, 11 lepattanót lekapó Nowitzki, a 24 pontos Terry és a 12 pontos, 14 lepattanós Dampier volt.

A dallasiak 51. győzelmüket aratták a bajnokságban, győztes szériájuk most éppen 16-nál jár.

Húsz pontot vert a Wizards a Raptorsra. A pontokban gazdag mérkőzésen a két csapat egyike sem adta alább negyedenként 26 pontnál.

Jól elkapta a kezdést a Seattle New Yorkban a Knicks vendégeként, hiszen a nyitó negyedet 13 ponttal nyerték, a végére azonban mindössze egy pont maradt a korábban tetemes előnyből.

A Kincksben Marbury 40 pontot szerzett, közte nyolc hárompontost, mindössze tizenegy kísérletből. A legfontosabb pillanatban azonban hibázott: már másodperc sem volt hátra a találkozóból, amikor a hazaiak kétpontos hátrányban voltak, és az addig oly’ biztoskezű Marbury két büntetőt dobhatott.

Az elsőt ki is használta, a másodikat viszont kihagyta. Az egész találkozón az volt az egyetlen rontott büntetője, hat sikeres dobás után.

Hiába hajrázott a Hornets Denverben és nyerte a negyedik negyedet hét ponttal, végül kilenccel kikaptak a Nuggetstől.

Sacramentóban a házigazda Kings 15 ponttal nyerte az első félidőt, a másodikat a vendég Pacers 11-gyel, utóbbiak viszont későn hajráztak, négy pont megmaradt a vendéglátók előnyéből.

A Spurs viszont nemcsak remekül, hanem eredményesen is hajrázott: a TrailBlazers vendégeként 34 pontot dobva 14-gyel nyerték a záró játékrészt, így tetemes hátrányukat ledolgozva öt ponttal előrébb voltak a végső dudaszó pillanatában ellenfelüknél.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 120. JÁTÉKNAP:
Washington Wizards - Toronto Raptors 129-109
New York Knicks - Seattle Supersonics 99-100
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 117-107 – kétszeri h.u.
Dallas Mavericks - New Jersey Nets 102-89
Denver Nuggets - New Orleans Hornets 106-91
Sacramento Kings - Indiana Pacers 102-98
Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 94-99