Chris Webber (balra) Ben Wallace mellett cselez
Chris Webber (balra) Ben Wallace mellett cselez
Nyolc mérkőzést rendeztek hétfő hajnalban az NBA-ban. A Sacramento Kings az Indiana Pacers otthonában lépett pályára, és annak ellenére, hogy Ron Artest nem játszott, biztos győzelmet aratott.

Artest távolmaradását személyes okokkal magyarázta a klub szóvivője, többet nem mondott, hogy miért hagyta ki az egykori Indiana-játékos a meccset.

Artest távollétében Kevin Martin remekelt, a második félidőben 27 pontot szerzett, és végül 35 ponttal zárt. Érdekesség, hogy a liga egyik legjobb védekező csapatának számító Pacers sorozatban harmadik meccsén kapott legalább 110 pontot.

Chris Webber 2,2 másodperccel a vége előtt dobott kosarával a Detroit hazai pályán győzte le a Chicagót. A Pistonsnak ez volt sorozatban a negyedik győzelme. A mérkőzésen egyébként óriási fújolás fogadta Ben Wallace-t, aki az előző szezonban még a hazaiak játékosa volt.

Tracy McGrady 34 pontot szerzett, ezzel kulcsszerepet vállalt a Houston orlandói győzelmében. A korábban éppen a Magictől szerződtetett játékos ugyan csak nyolcszor talált be húsz kísérletéből, de a büntetőket jó százalékkal értékesítette.

Először nyert Dwyane Wade sérülése óta a Miami. LeBron James hiába zárt 29 ponttal, ez sem volt elég, mivel a Cavs mindössze 36 százalékos hatékonysággal dobott.

Három vereség után újra nyert a Minnesota, az „áldozat” a Washington volt. A fővárosiak vereségét az is elősegítette, hogy a végül 20 pontig jutó Gilbert Arenas 22 dobásából mindössze négyet váltott pontra. A Wizardsnak egyébként nagyon nem megy Minneapolisban, utolsó győzelmüket 2000 márciusában aratták.

Amare Stoudemire 43 pontot szerzett a Phoenixben, a Suns idegenben nagyon jól szerepel: utolsó 25 meccséből 22 meccset megnyert saját pályájától távol.

Az utóbbi időben a Golden State Warriors „mumusa” lett a Los Angeles Lakers, mindenesetre a vendégek sorozatban hetedszer győzték le ellenfelüket. Kobe Bryant és Maurice Evans is 26 pontig jutott a Lakersben.

A New Jerseyben Vince Carter remek formában van, hiszen a Houston elleni 46 pontja után most 40-et szerzett. Kiddék második győzelmüket aratták egy három vereségből álló sorozat után.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 111. JÁTÉKNAP
Indiana Pacers-Sacramento Kings 93-110
Detroit Pistons-Chicago Bulls 95-93
Orlando Magic-Houston Rockets 93-97
Miami Heat-Cleveland Cavaliers 86-81
Minnesota Timberwolves-Washington Wizards 98-94
Atlanta Hawks-Phoenix Suns 106-115
Golden State Warriors-Los Angeles Lakers 85-102
New Jersey Nets-New York Knicks 101-92