Earl Boykinsszal nehezen bírtak egykori csapattársai
Earl Boykinsszal nehezen bírtak egykori csapattársai

A Utah Jazz gárdája érthető módon elégtételt akart végre venni ellenfelén, a New York Knicksen, hiszen utoljára 2004. decemberében tudtak ellenük győzedelmeskedni a Madison Square Gardenben.

„Gyengének érzem magam, csak haza akarok végre menni – nyilatkozta fáradtan a meccs után Mehmet Okur, az este főszereplője, aki tíz pontos hátrányból hozta vissza a meccset a hazaiaknak.

A török származású bedobó a mondottak ellenére nagyszerűen játszott. 29 pontot szórt, hét kísérletéből négy hárompontos a gyűrűben landolt, valamint öt gólpasszt és hat lepattanót is begyűjtött „nagy fáradtságában”.

Méltó ellenfelére akadt a new yorki Jamal Crawford személyében, aki szintén 29 pontot szerzett, mellé tíz lepattanót is összekapkodott, de a center Eddie Curry sem tétlenkedett, 27 ponttal és tizenegy lepattanóval zárt.

A Jazz sorozatban negyedik győzelmét aratta, és továbbra is magabiztosan vezeti – hatvanhatszázalékos mutatójával – a liga Északnyugati csoportját.

Allen Iverson jobb bokaficam miatt nem lépett pályára a Denver Nuggets színeiben Milwaukeeban, a vendégek azonban Carmelo Anthony vezetésével így is győzelmet arattak.

Rasheed Wallacet (labdával) Chris Bosh próbálja tartani - ez ritkán sikerült neki
Rasheed Wallacet (labdával) Chris Bosh próbálja tartani - ez ritkán sikerült neki

A bedobó ezúttal nagyon közel járt a tripla-duplához: 29 pont, tíz gólpassz és nyolc lepattanó került a neve mellé a mérkőzés jegyzőkönyvében, de a csapattársak is jól teljesítettek.

Az ellenfélnél az éppen a Denvertől érkezett Earl Boykins bizonyult a legjobbnak 26 pontjával és hat gólpasszával, igaz az alacsony irányító ezúttal sem kapott helyet a kezdőben.

Bár Boykins hét hárompontos kísérletből hatot értékesített, a hazaiak nem a dobószázalékot illetően, hanem elsősorban a lepattanók terén maradtak le a vendégektől.

Egy huzamban hatodszor nyert a Detroit Pistons, mivel hazai pályán diadalmaskodott a Toronto Raptors felett. Rasheed Wallace 28 pontja döntőnek bizonyult a győzelemben, de Richard Hamilton 21 pontja és nyolc kiosztott gólpassza is nagy segítség volt. A vendégeknél senki sem volt képes kiemelkedő teljesítményt nyújtani szombat este.

Tizenöt pontos győzelmet arattak Jason Kiddék az Orlando Magic felett, ami elsősorban nem a tíz ponttal és kilenc lepattanóval záró hátvéd, hanem sokkal inkább Vince Carter érdemének tekinthető, aki 32 pontjával az összecsapás legjobb dobójának bizonyult.

Dwight Howard ugyan próbálta vele felvenni a versenyt, de 25 pontja és tizenkét lepattanója nem volt elég, csapattársai pedig nem tudták megfelelően támogatni a jól játszó Nets ellen.

A New Jersey zsinórban a harmadik győzelmének örülhetett, és nem sok választja el az Atlanti csoport éllovasától, a most vereséget szenvedett Torontótól.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 100. JÁTÉKNAP
New Jersey Nets Orlando Magic 93-78
Detroit Pistons Toronto Raptors 98-92
New Orleans Hornets Memphis Grizzlies 114-99
Milwaukee Bucks Denver Nuggets 102-109
Houston Rockets Charlotte Bobcats 104-83
Utah Jazz New York Knicks 104-102
Seattle SuperSonics Sacramneto Kings 93-114