Allan Iverson küzd Dan Dickauval
Reuters
Allan Iverson küzd Dan Dickauval

Két mérkőzést rendeztek az NBA-ben hétfő hajnalban, és mindkét találkozón idegenbeli siker született.

A Denver a Portland otthonában nyert, ebben jelentős részt vállalt a hét közepén Milwaukee-ból Earl Boykinsért cserébe érkező Steve Blake, akinek ez mindössze a második meccse volt új csapatában. Blake karriercsúcsot jelentő 25 pontot dobott, a szenvedő alany pedig éppen volt csapata, a Trail Blazers volt, amelynek a 2005/06-os szezonban volt tagja.

Dirk Nowitzki próbálja megállítani a torontói José Calderont
Reuters
Dirk Nowitzki próbálja megállítani a torontói José Calderont
„Én nem lepődtem meg a játékán, hiszen egy jó kosaras az jó kosaras” – értékelte klubtársa teljesítményét Allan Iverson.

Iverson is jól játszott, hiszen 32 pontot szerzett, és kilenc gólpasszt is adott. Félidőben még vesztésre állt a Nuggets, ám a harmadik negyedben 41-17-es mutatót produkált, és ez elég volt a győzelemhez.

A Portland nincs jó formában, hiába nyert a Sacramento ellen szombat hajnalban, az újabb vereség azt jelenti, hogy a legutóbbi tíz meccséből nyolcat elbukott. Ráadásul a Denver ellen nagyon nem megy nekik, hiszen sorozatban nyolcadszor voltak kénytelenek fejet hajtani a Nuggets előtt. A Trail Blazers egyik legjobbja az újonc Sergio Rodriguez volt, aki 23 pontja mellé tíz gólpasszt is kiosztott.

A játéknap másik meccsén jóval szorosabb volt az állás, de végül a vendég Dallas örülhetett. Pedig a texasiak rosszul kezdtek, a kanadai csapat az első negyed után tíz ponttal vezetett, és a félidőig növelte az előnyét.

„Nem játszottunk jól a második negyedig” – mondta Dirk Nowitzki, a Dallas kiválósága. – „Szerencse is kellett a sikerhez.”

A német klasszis 38 pontig jutott, de a győztes kosarat nem ő dobta, hanem Josh Howard. A Raptors játékosai rosszul osztották el az ellenfeleket, ketten mentek Nowitzkira, Howard viszont szabadon dobhatott, és 0.9 másodperccel a vége előtt megszerezte a vezetést, s egyben a győzelmet csapatának.

A Dallas-játékosok szerint is könnyen megnyerhette volna a találkozót a hazai csapat, hiszen a texasiak csak két perccel a vége előtt vették át először a vezetést, valamint a 24 pontig és 15 lepattanóig jutó Chris Bosh 6,5 másodperccel a vége előtt eladta a labdát, és ebből született végül Howard döntő kosara.

A Mavericks továbbra is jól szerepel, elmúlt 18 meccséből 17-et sikerrel vívott meg.

NBA, ALAPSZAKASZ, 73. JÁTÉKNAP
Portland Trail Blazers-Denver Nuggets 93-109
Toronto Raptors-Dallas Mavericks 96-97