Zsarko Sesumot kölcsön- vagy eladják

Vágólapra másolva!
2010.07.13. 23:34
null
Sesum (balra) mindenképpen távozik Veszprémből (Fotó: Czagány Balázs)
Az már eldőlt, hogy a szerb válogatott Zsarko Sesum klubot vált, csupán az a kérdés: a BL-induló MKB Veszprém irányítóját kivásárolja-e az RN Löwen, vagy egy évig valahol (itthon vagy külföldön?) kölcsönjátékosként folytatja.

Lassan a veszprémi játékosoknak is letelik a nyári szabadsága, és a bajnok hétfőn megkezdi a gyakorlást. Közben az igazolások is lezárultak, és kiderült: egyelőre Mocsai Lajos játékosai között kezdheti meg az alapozást a szerb válogatott Zsarko Sesum is, aki azonban mindenképpen távozik a klubtól. Ugyanis kölcsönadják, ha nem állapodik meg a héten a kivásárlásáról a Veszprém és a német RN Löwen.

KAPUSKÉRDÉS

Az MKB Veszprémbe visszatér Liszkai Szilveszter kapus, aki az előző évadban kölcsönjátékosként Szegeden védett, s akinek a jövőjéről (várhatóan kölcsönadásáról) később határoz a klub vezérkara. A halogatás oka, hogy az MKB-ban még egy évadot vállaló Dejan Perics térdét megműtötték, s kérdés, mikorra épül fel a szerb bravúrkapus. A válogatott Liszkai tehát azért is fontos, hogy addig se maradjon egyedül Fazekas Nándor, aki a tavasszal kérte, hogy engedje el a Veszprém, mivel Perics mellett/mögött kevés lehetőséget kapott (ezt az ügyet már korrekten lezárták – Fazekas is marad). Az átigazolási időszak másik kapusérdekessége volt, hogy a jövő emberének tartott szlovák Teodor Pault (PLER) is megszerezte a Veszprém, majd kölcsönadta az FTC-nek. A tervek szerint jövőre ő állhat a szeptemberben 40. születésnapját ünneplő Perics helyére.

A tavalyi Cozma-gyilkosságnál csaknem fél szemét vesztő Sesum a Nemzeti Sportnak elmondta: már egy éve is fontolgatta a távozását, de nem bánta meg, hogy Európa egyik legjobb csapatában maradt. A szerződése még egy évig a Veszprémhez köti, ám – kissé szokatlanul – júniusban már aláírta új, 2011 nyarától érvényes, hároméves megállapodását a német RN Löwennel.

Mivel a mannheimi együttesben a lengyel válogatott jobbkezes átlövője, Karol Bieleczki néhány hete súlyosan megsérült (a labdáról a szemébe pattanó száraz vaksztól valószínűleg elveszíti fél szeme világát), a németeknek sürgetővé vált a pótlása. Ezért jó az esélye, hogy a Tunéziában töltött szabadsága leteltével Veszprémbe visszakészülő, átlövőként is bevethető Sesumot kivásárolják.

„Huszonhárom éves vagyok, szeretnék minél jobb, minél eredményesebb játékos lenni. Főleg ez motivál. A Löwent azért választottam, mert ismerem, játszottam ellene a KEK-döntőben, majd a BL-ben is. Most viszont még veszprémi vagyok, s nem csupán udvariasságból mondom, hogy ennek a klubnak nagyon sokat köszönhetek" – mondta Sesum.

A veszprémi vezetők szerint a héten eldől: kivásárolja-e Sesumot a Löwen (a magyar klub ezt szeretné), vagy az irányító szeptembertől kölcsönjátékosként folytatja valahol szerződése lejártáig, vagyis 2011 június 30-ig.

A SESUM-ÜGYRŐL BŐVEBBEN A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN OLVASHAT!

A VESZPRÉM KERETE, 2010–2011
Kapusok: Fazekas Nándor, Liszkai Szilveszter (Perics felépüléséig), Dejan Perics
Jobbszélsők: Gulyás Péter, Iváncsik Tamás
Jobbátlövők: Laluska Balázs, Marko Vujin
Beállósok: Jevgenyij Lusnyikov, Renato Sulic, Uros Vilovszki
Irányítók: Császár Gábor, Eklemovics Nikola, Nagy Kornél
Balátlövők: Pérez Carlos, Mirsad Terzic
Balszélsők: Iváncsik Gergő, David Korazija
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik