Volgográdban indul a Győr tavaszi hadjárata

Vágólapra másolva!
2011.02.05. 08:04
null
<p>Pálinger Katalin védéseire<br />Volgográdban is nagy szükség lesz<br />(Fotó: Mirkó István – archív)</p>
Neh&eacute;z idegenbeli meccsek v&aacute;rnak szombaton az eur&oacute;pai női k&eacute;zilabdakup&aacute;kban &eacute;rdekelt magyar csapatokra. A Bajnokok Lig&aacute;j&aacute;ban a Győr az orosz Volgograd ellen l&eacute;p p&aacute;ly&aacute;ra idegenben a k&ouml;z&eacute;pd&ouml;ntő 1. fordul&oacute;j&aacute;ban, m&iacute;g a Ferencv&aacute;ros a KEK-nyolcadd&ouml;ntőj&eacute;nek első meccs&eacute;n Viborgban vend&eacute;gszerepel.

„AZ OROSZOK ERŐSEK, RENGETEG GÓLT SZEREZNEK, DE SOKAT IS KAPNAK″

A Bajnokok Ligája középdöntőjének nyitókörében a Győr az orosz Dinamo Volgograd otthonában lép pályára magyar idő szerint szombaton 12 órától. Ebben a kvartettben szerepel még a világklasszisok sorát (köztük a nyártól majd Győrben játszó Heidi Lökét) felvonultató norvég Larvik és a csoportkörben a DVSC-t kétszer is legyőző német HC Leipzig is. A magyar bajnok szeretne az elődöntőt érő első vagy második helyen végezni, így előbb-utóbb idegenben is kell pontot szereznie. Erre remek alkalom a mai volgográdi kirándulás.

„A Dinamo játékában minden benne van, ami az oroszokat jellemzi: erősek, rengeteg gólt szereznek, bár sokat is kapnak – mondta a Nemzeti Sportnak a mai meccs előtt a Győr vezetőedzője, Konkoly Csaba. – Az átlövőik életveszélyesen lőnek a talajról is, a belső négyesük pedig a világbajnok orosz válogatott gerincét adja. Nagyon nehéz dolgunk lesz."

„Az lesz a találkozó kulcsa, hogy melyik fél tudja a másikra erőltetni az akaratát. Az Európa-bajnokság óta eltelt másfél hónapot gyakorlatilag a Bajnokok Ligája-felkészülésre szántuk, jó formában vannak a lányok, és készen állnak arra, hogy tudásuk legjavát nyújtsák" – fogalmazott a szakember.

Jó hírek ezek, ugyanakkor tavaly is hasonló alapállásból indult neki a BL-tavasznak a magyar bajnok, aztán az elődöntőben búcsúzott a román Valcea ellen.

„Levontuk az előző évad legfontosabb tanulságát – jelentette ki az ETO edzője. – Tavaly nem tudtuk megítélni, hogy a hazai bajnokikon mutatott tempó és teljesítmény elegendő lesz-e a Bajnokok Ligájában, Európa legjobb csapatai között, és ennek aztán megittuk a levét. Azt hittük, hogy ami itthon elég, az a BL-ben is sikerre vezet. Most viszont már egyértelműen kijelenthetjük, hogy többet kell kiadnunk magunkból, mint a hazai meccseken, és ennek megfelelő hozzáállással is készültünk – ez a fajta szemléletváltás pedig meghozhatja a sikert."

A BL középdöntője egyébként már tegnap megkezdődött, az I. csoportban a szlovén Ljubljana otthon 30–26-ra győzött a spanyol Itxako ellen.

BRAVÚR REMÉNYÉBEN

A KEK-ben az FTC „belehúzott", tulajdonképpen a nyolcaddöntőben a lehető legnehezebb ellenfelet, a dán Viborgot kapta.

A zöld-fehérektől bravúr lenne a továbbjutás. A Viborg a Bajnokok Ligája utolsó két kiírásában diadalmaskodott (2009-ben éppen a Győrrel szemben), ám mostanra valamelyest meggyengült, és a BL-ből került át ebbe a sorozatba. Az FTC-ben több játékos sérült vagy beteg, vagy pedig éppen kilábalt a betegségéből, sérüléséből. Az mindenesetre jó hír a zöld-fehérek szurkolóinak, hogy a csapat egyik kulcsembere, az utóbbi hetekben betegeskedő Szucsánszki Zita egyre jobban van, és vállalja a játékot Dániában.

Az európai porondon érdekelt még a SYMA-Vác, amely az EHF-kupa nyolcaddöntőjében a norvég Byasennel találkozik. Ennek a párharcnak mindkét összecsapását a Duna-parti városban rendezik a jövő hét végén.


 MAI PROGRAM
Női BL, középdöntő, II. csoport, 1. forduló       
Dinamo Volgograd (orosz)–Győri Audi ETO KC 12.00 óra
HC Leipzig (német)–Larvik HK (norvég) 15.00
Női KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Viborg (dán)–FTC-Rail Cargo Hungarian 15.00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik