Újpestre került a Magyar Kupa; Gulyás István értékeli az Eurokupa-győzelmet

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2021.05.03. 23:15
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

Öt győzelemmel, egy vereséggel, a világelithez tartozó horvátokat és spanyolokat megelőzve végzett az élen az Eurokupában a magyar férfi kézilabda-válogatott. Gulyás István szövetségi kapitány, akinek vezetésével az utóbbi 21 mérkőzéséből 14-et megnyert a gárda, ennek ellenére lapunknak azt mondta, nem lihegik túl a sikert, úgy vannak vele, hogy mindig az aktuális ellenfelet kell legyőzni. Arra a kérdésre, minek tulajdonítható, hogy Spanyolországot leszámítva senkitől sem kaptunk ki még az idén rendes játékidőben, azt felelte, „a szívünk a helyén van, és mára kijelenthetjük: tudásban, képességben is felvesszük a versenyt a riválisokkal”.
Öt győzelemmel, egy vereséggel, a világelithez tartozó horvátokat és spanyolokat megelőzve végzett az élen az Eurokupában a magyar férfi kézilabda-válogatott.
Gulyás István szövetségi kapitány, akinek vezetésével az utóbbi 21 mérkőzéséből 14-et megnyert a gárda, ennek ellenére lapunknak azt mondta, nem lihegik túl a sikert, úgy vannak vele, hogy mindig az aktuális ellenfelet kell legyőzni. Arra a kérdésre, minek tulajdonítható, hogy Spanyolországot leszámítva senkitől sem kaptunk ki még az idén rendes játékidőben, azt felelte, „a szívünk a helyén van, és mára kijelenthetjük: tudásban, képességben is felvesszük a versenyt a riválisokkal”.

A férfi röplabda-válogatott Japánban légióskodó klasszis feladóátlója, Pádár Krisztián társaival péntektől hazai pályán kezdi el az Európa-bajnoki selejtező küzdelmeit. A 24 éves játékos a Nemzeti Sport megkeresésére elmondta, bármilyen feladatot elvállal a siker érdekében: „Ha vizet kell hordanom, vizet hordok, ha nekem kell a vezéregyéniségnek lennem, akkor az leszek.” Pádár beszélt a három csoportriválisról, a norvégról, a portugálról és a fehéroroszról, s azt is elárulta, hogy a belga, a libanoni, a kínai, a dél-koreai, az orosz és a japán bajnokság közül melyik a legerősebb.

A 2020–2021-es évadtól új szabály lépett életbe a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban: az alapszakasz mérkőzéseinek első félidejében legalább egy 23 évnél fiatalabb magyar játékosnak végig a pályán kellett tartózkodnia. Junior mellékletünkben arra voltunk kíváncsiak, vajon beváltotta-e az intézkedés a hozzá fűzött reményeket? A tapasztalatokról a szövetség utánpótlásszakágért felelős vezetőjét, Mészáros Lajost és a DEAC NB I-es alakulata mellett az U20-as válogatottat is irányító Kovács Adriánt kérdeztük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik