Törökország: hétfő este érkezik haza a győri női kézilabdacsapat

2023.02.06. 17:17
null
Már az isztambuli repülőtéren a győri csapat (Fotó: facebook.com/gyoriaudietokcofficial)
Hétfő kora délután Szijjártó Péter külügyminiszter élő Facebook-videóban számolt be róla, hogy a Győri ETO női kézilabdacsapata és a Ferencváros egyik utánpótláscsapata is Törökországban tartózkodik – mindkét csapattal folyamatosan kapcsolatban van Magyarország törökországi nagykövetsége.

 

Amint arról beszámoltunk, hétfő hajnalban és délelőtt több nagy erejű földrengés rázta meg Törökország déli részét és Szíriát. A 7.7-es és 7.8-as magnitúdójú rengések délutánra közel 2000 áldozatot követeltek – az eltűntek száma is több ezerre tehető, köztük van a Hatayspor 65-szörös ghánai válogatott középpályása, Christian Atsu is – csapattársa, a klubtól távozni készülő Varga Kevin azonban a földrengés idejében már Magyarországon tartózkodott.

Vannak azonban magyar sportolók, csapatok, akik és amelyek a földrengés sújtotta országban tartózkodnak jelenleg is.

Vasárnap Törökországban játszott női kézilabda Bajnokok Ligája-meccset a Győri ETO csapata, amely 12 góllal nyert is a Kastamonu otthonában. Szabó Tamás, a klub kommunikációs és nemzetközi igazgatója érdeklődésünkre elmondta: a csapattagok épségben vannak, csak a híradásokból értesültek a dél-törökországi eseményekről.

„A zöld-fehérek a terveknek megfelelően hétfő este Isztambulból térnek haza repülővel” – mondta Szijjártó Péter.

A külügyminiszter megerősítette, hogy a Ferencváros egyik utánpótláscsapata is Törökországban tartózkodik, és edzőtáborozása befejeztével a hét második felében jön vissza Magyarországra.

Szijjártó Péter közölte, mindkét csapattal folyamatosan tartja a kapcsolatot hazánk törökországi nagykövetsége.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek