Sulic: Nyolc nyolc a vége, de a javamra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.27. 12:42
null
Renato Sulic (labdával) megszórta a párizsiakat (Fotó: Czerkl Gábor)
Az MKB-MVM Veszprém kézilabdacsapatát erősítő Renato Sulic szerint a győzni akarás önmagában nem lett volna elég a PSG kiejtéséhez a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, az is kellett hozzá, hogy alaposan kielemezték a párizsi együttes játékát.
Momir Ilics, a Veszprém balátlövője: – Többen is kiemelkedően játszottunk, ezért a gratulációkból sokat átadok társaimnak. A közöttünk kialakult kitűnő kollektív szellemnek köszönhetjük talán leginkább a sikert.
Császár Gábor, a PSG irányítója: – Továbbra sem tudtuk kijavítani a hibáinkat, amelyek már korábban is visszavetették a teljesítményünket. Sajnos nem stabil a játékunk, és ezt újra kihasználta a Veszprém.

A veszprémi visszavágón 31–26-ra nyert a magyar bajnok, amelynek két legeredményesebb játékosa az egyaránt nyolcszor betaláló Renato Sulic és Momir Ilics volt.

– A meccs előtt azt mondta, a lelke mélyén nehéz meccsre számít. Könnyebb lett, mint gondolta?
– Egy kicsit sem – válaszolta Sulic. – Rettentően meg kellett izzadnunk minden gólért és minden kivédekezett helyzetért. A franciák hozzánk hasonlóan okultak a párizsi találkozónkból, nagyon felkészültek, rettentően szerettek volna győzni és eljutni Kölnbe.

– Az erősebb akaratú együttes diadalmaskodott?
– Nagyon fontos az elszántság, de önmagában kevés. Rettentően sokat edzettünk, a videók segítségével centinként elemeztük a Paris mozgását támadásban és védekezésben. A csapatunkon belüli egységről, a céltudatosságról már nem is beszélve.

– Megegyeztek Momir Iliccsel, hogy döntetlen lesz a gólpárbajuk?
– Ha ez csak így menne... Nekem azért akcióból sikerült nyolcszor betalálnom, ő két gólt hetesből lőtt. Vagyis nyolc nyolc a vége, de a javamra.

– Kölnről mi jut eszébe?
– Szép német város... Ha pedig ott is folytatjuk sikersorozatunkat, nekünk a világon a legszebb lesz.

„A saját játékunkkal törtük meg a Párizst”

VÍCTOR TOMÁS: NINCS KÜLÖNBSÉG A BARCELONA ÉS A LÖWEN KÖZÖTT

A Rhein-Neckar Löwen edzője, Gudmundur Gudmundsson szerint a Barcelona tisztességtelen eszközöket bevetve ejtette ki együttesét a BL negyeddöntőjében.

A Löwen hazai pályán parádés játékkal 38–31-re nyert, a spanyolországi visszavágón azonban 31–24-re kikapott, így idegenben szerzett kevesebb góllal kiesett. Gudmundsson úgy véli, nem csak a saját hibájuk miatt maradtak le a négyes döntőről.

„Nagyon büszke vagyok a csapatomra, a négyes döntő közvetlen közelében voltunk. Néhány momentum azonban nem tetszett. Először is az, hogy nem tudtunk gyorsan indulni, ugyanis a Barca-játékosok mindig a földre rogytak, ha elveszítették a labdát” – pufogott az izlandi szakember, aki azt is sérelmezte, hogy míg a katalánok nyolc hétméterest dobhattak, addig ők csak egyet.

A hazaiak szerint a védekezésük volt sikerük kulcsa.

„Csodálatos playoffmérkőzésen vagyunk túl, mindkét találkozó nagyon kemény volt. Komolyan mondom, nincs különbség a két csapat között. A döntő momentum az volt, amikor átálltunk a hat nullás védekezésről a négy egy egyesre” – mondta Víctor Tomás, a Barcelona szélsője.

A katalánok edzője megemlékezett a pénteken elhunyt Tito Vilanováról is.

„Ezt a győzelmet Tito Vilanovának és a keresztapámnak szeretném ajánlani. Ma nem a technikai vagy taktikai fölényünk miatt nyertünk, hanem azért, mert a büszkeségünkért játszottunk. Sikerünk kulcsa az utolsó tíz percben bemutatott védekezésünk és Sterbik Árpád kapusteljesítménye volt” – nyilatkozta Xavi Pascual.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik