Strandkézi: új ruhadarabot engedélyeznek a női csapatoknak – fotó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.21. 23:12
null
A jövőben elképzelhető, hogy csípősortot viselnek majd a női játékosok (Fotó: EHF)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) strandkézilabdával foglalkozó bizottsága a sportág további népszerűsítése érdekében tesztfázisra engedélyezte a női csapatok számára a csípősort viselését.

A nyári, lengyelországi kontinenstornán már minden korosztályban lehetőség lesz a hagyományos bikini helyett az új ruhadarabot választani.

„Ezzel a döntéssel szerettük volna megadni a női csapatoknak a választás lehetőségét. A strandkézilabdát úgy találták ki, hogy az egy nagy iramú, sok akcióval dúsított sportág legyen, amihez a megfelelő ruházat elengedhetetlen” – mondta Ole R. Jörstad, az albizottság vezetője.

Az Eb-n résztvevő csapatoknak május 31-ig kell jelezniük az EHF felé, ha csípősortot szeretnének viselni. Egy csapatban minden játékosnak ugyanolyan ruhadarabot kell használnia.

Jörstad hozzátette, az Eb után meghallgatják a csapatok véleményét és tapasztalatait, ez alapján döntenek arról, hogy véglegesen a szabályok részévé teszik vagy sem. A legfontosabb, hogy a játékosok kényelmesen érezzék magukat a pályán. A nemzetközi szövetség (IHF) eddig úgy rendelkezett, hogy a bikini alsó a kötelező viselet strandkézilabdában, és csak bizonyos időjárási viszonyok között van lehetőség hosszabb viseletre.

A július 2. és 7. között Stare Jablonkiban megrendezésre kerülő Eb-re 40 csapat regisztrált (20 női és 20 férfi), ami rekord.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik