Strandkézi Eb: férficsapatunk a negyeddöntőben

Vágólapra másolva!
2017.06.23. 21:54
Véget értek a középdöntő küzdelmei a kedden kezdődő zágrábi strandkézilabda Európa-bajnokságon, magyar szempontból felemásan.

Az a válogatott, amelyiktől tavasszal nem menesztették a szövetségi kapitányt, remekül teljesített: a Gulyás István vezette férficsapat hat mérkőzésből hat győzelemmel zárta a csoportkört, majd a középdöntőben is csak Horvátországtól szenvedett vereséget, így a szombati negyeddöntőben Dániával találkozik. A két együttes a csoportkörben is megmérkőzött, akkor a mieink szétlövéssel diadalmaskodtak.

Eddig a jó hírek. A női csapat ugyanis hiába várta címvédőként a tornát, csak a 9–12. helyért léphet pályára szombaton. Persze ez már egy másik válogatott. A tavalyi budapesti világbajnokságon elért, csalódást keltő negyedik hely után (amely miatt a magyar együttes lemaradt az idei Világjátékokról) ugyanis menesztették Gróz János szövetségi kapitányt, a helyére lépő Bakó Botond pedig már nem számíthatott Gróz klubja, a Szentendre strandkézis szempontból rutinos játékosaira: a tavalyi vb-csapatból a kispesti Bozsó Nóra maradt hírmondónak. A helyettük beválogatottak között pedig hiába vannak tapasztalt NB I-es teremkézilabdázók is (mint Tápai Szabina, aki tavaly még a hazai vb háziasszonya volt, vagy a kapus Sipeki Flóra), úgy látszik, a parkettáról homokra való átálláshoz több idő kell. A mieink csoportjukban csak Németországot tudták legyőzni, és a középdöntőben is csupán Olaszországot múlták felül, így egyelőre nyolc meccsből mindössze kettőt nyertek meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik