Sportrádió: új igazolás, Oftedal jövője, kétkapusos rendszer – aktualitások a győri kéziseknél

Vágólapra másolva!
2022.06.07. 17:54
null
Nem igazak az Oftedalról felröppent pletykák (Fotó: Dömötör Csaba)
Szabó Tamás, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának nemzetközi igazgatója volt a Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége. Virányi Zsolt műsorvezetőnek elmondta, a héten bejelentik egy új játékos szerződtetését.

 

A Győr hétfőn jelentette be, hogy a beálló Crina Pintea és a kapus Laura Glauser is távozik a klubtól.

„Visszaállunk a kétkapusos rendszerre. Nem biztos, hogy olyan egyszerű volt a szakmai vezetésnek három kapust tűzben tartani, bár nagyon jó egyéniségek voltak a hölgyek, egyáltalán nem volt köztük konfliktus” – mondta el Szabó Tamás, a klub nemzetközi igazgatója.

Felröppent a pletyka, hogy a győriek klasszis irányítója, Stine Oftedal jövő nyáron távozhat a klubtól, s a dán Esbjerg már fel is vette vele a kapcsolatot. Ezeket a híreket cáfolta Szabó Tamás.

„Beszéltem Oftedallal, aki erről a norvég újságíróval folytatott beszélgetésről informált, és elmondta, hogy teljes mértékben elferdítették a szavait. Amiről Stine beszélt, az még a Győrbe szerződése előtti kapcsolatfelvétel volt az Esbjerg részéről.”

Szabó Tamás szerint a héten várható egy igazolás bejelentése az ETO részéről. Hozzátette, nincs edzőkérdés a klubnál, a következő idényt is Ambros Martín irányításával kezdi meg a csapat.

„A szakvezetőség mindent megtesz annak érdekében, hogy a keret ugyanolyan erős legyen, mint ebben az évadban, vagy még erősebb.”

A Sport Tv Kézivezérlés című műsorában Borsos Attila elmondta, úgy tudja, Ana Gros érkezik a Győrhöz. A világklasszis szlovén jobbátlövő 2010 és 2012 között már volt a klub játékosa.

„Mind a három fronton a legmagasabb célokért küzdünk. A hazai mezőnyben a Ferencvárossal biztosan hatalmas csata lesz a következő idényben is. Nemzetközi színtéren pedig úgy szoktunk fogalmazni, alapvetően a final fourba jutás a cél, ha pedig ott vagyunk, akkor miért ne szeretnénk megnyerni? (...) Szeretnénk továbbra is a legszűkebb elithez tartozni, és igen, Győrben nagyon komoly célok vannak, melyben szerepel a Bajnokok Ligája megnyerése.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik