Sportrádió: Juhász István komoly eredményt vár a férfi kéziválogatottól a párizsi olimpián

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.04.18. 08:24
null
A férfiválogatott a párizsi olimpián komoly eredményt érhet el Juhász István szerint (Fotó: Török Attila)
Juhász István, az MKSZ sportakadémiai központjának igazgatója volt a Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége. A szakember a férfiválogatott Izrael elleni vb-selejtezője kapcsán elmondta, több lehetőséget adott volna Ligetvári Patriknak, a Telekom Veszprém átlövőjének. A nemzeti csapattól a 2024-es párizsi olimpián komoly eredményt vár, a női válogatottól pedig 2028-ban várható a nagy ugrás.



„Ha a két meccsről együttesen beszélünk, akkor azért van még munka a válogatottal. Voltak ugyan hiányzók, de ez lehetőséget adott olyan játékosoknak, akik eddig kevesebbet szerepeltek” – mondta el Juhász István az Izrael elleni vb-selejtezős párharcról, kiemelte a beálló Topic Petar mellett Hanusz Egon irányítójátékát is.

„Ligetvári Patrik mellőzését én sem értem, hiszen a második félidőben lehetőség lett volna rövid oldalon cserélni. Ahogy én láttam, és beszélgettem a szövetségi kapitánnyal, ez az izraeli válogatott egy rettentő gyors csapat volt. (..) Ő nem szeretett volna kettőt cserélni, s ebben az összeállításban egy cserét tudott végrehajtani, viszont az utolsó öt-hat percben már Patrik is pályára került. A Rosta Miklós esetében értem, miért nem kapott több lehetőséget, de Ligetvári Patriknak legalább védekezésben több lehetőséget adtam volna. Az edzőt az eredmények minősítik, a válogatott ott lesz a világbajnokságon, ettől kezdve a következő mérkőzés egy új fejezet, mindenki bizonyíthatja, hogy oda való ebbe a csapatba.”

A magyar férfi junior kézilabda-válogatott tornagyőztes lett a hétvégén Portóban, Hollandiát és a házigazda Portugáliát legyőzve.

„Minden nemzetközi sikert nagyon komolyan kell értékelnünk, hiszen ma már nem lehet egyetlen európai válogatottat sem egy kézlegyintéssel elintézni.”

Szóba került a NEKA 17 éves tehetségének, Terjék Rolandnak a Montpellier-hez szerződése.

„Az időzítés kicsit korainak tűnik, de nagyon szurkolunk, hogy megállja a helyét, majd felnőttválogatottként, vagy első osztályú játékosként tudjon visszatérni Magyarországra.”

A férfiválogatottól a 2024-es párizsi olimpián komoly eredményt vár a szakember.

„Látva a válogatott összetételét, életkorát, tapasztalati hátterét – ha össze kéne hasonlítani a férfi és a női nemzeti csapatot, a párizsi ötkarikás játékokon előbbi lesz ideális életkorban. Ők a következő olimpián elérhetnek komolynak nevezhető eredményt, valamint ugye kvalifikálni tudják magukat. A lányoknak az életkorukból adódóan, kétezer-huszonnyolcra tenném azt az ugrást, amikor ők már olimpián komoly eredményt érhetnek el.”

Hozzátette, mindkét nemnél elég szűk a mezsgye. A sikerhez az kell, hogy azoknak a játékosoknak, akik nemzetközi szinten meghatározóak, a kvalifikációs tornán és az olimpián is részt tudjanak venni.

„Ha minden összeáll: a játékosok ambíciója, a szakmai tartalmak, valamint az egészségügyi állapot is megfelelő, akkor nagyon sokat fogunk tapsolni ennek a válogatottnak kétezer-huszonnégyben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik