Sportrádió: „Gratulálok, Bumburnyák” – így köszöntötte az apja a Veszprém elleni bajnoki döntő hősét

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.06.12. 11:14
null
Ifj. Rosta Miklós utolsó percben szerzett góljával szerezte meg ismét a bajnoki címet a Szeged (Fotó: Tumbász Hédi)
A Pick Szeged a hazai vereség után a bajnoki döntő második mérkőzésén vendégként legyőzte a Telekom Veszprémet, és idegenben szerzett több góllal megnyerte a férfi kézilabda-bajnokságot. A mérkőzés után Rosta Miklós, a döntőben győztes gólt szerző ifj. Rosta Miklós édesapja nyilatkozott a Sportrádiónak.

Megmondom őszintén, nem láttam a mérkőzést, mert nekem sokkal fontosabb dolgom volt. Szigetszentmiklóson rendezzük a férfi ifjúsági kézilabda-bajnokság final fourját, én itt voltam a győri csapatommal, amelyet edzek és nem mellesleg bejutottunk a döntőbe. A buszon hallottam erről az örömteli hírről, hogy a gyerek jól játszott és az ő góljával lett újra bajnok a Szeged – meséli Rosta Miklós a Sportrádió műsorában.

Rosta elmondta, hogy a fia fiatal kora ellenére szép pályafutást tudhat magáénak, és szerinte ebben rengeteg szerepe volt az őt körülvevő öltözői közegnek.

Azt hozom példának, hogy mi hiába nyertünk éppen ma, ez csak ötven százalékig az edzők érdeme, a maradék az öltözőé. Az nem mindegy, hogy milyen közegbe kerülsz, milyen idősebb játékosok terelgetik az utad."

Rosta Miklós az 1999–2000-es idényben játékosként bajnokságot nyert a Dunaferr-rel, azonban büszkébb a fia bajnoki címére.

Akkor még fakockával dobáltunk, az más kézilabda volt. Annak is megvolt a maga öröme, a mi örömünk” – utalt Rosta arra, hogy az ő bajnoki címe óta mennyit változott a kézilabda.

Majd mondom neki, hogy gratulálok Bumburnyák, mivel így hívjuk egymást az egyik Terence Hill film miatt” – válaszolta arra a kérdésre, hogy mit fog először mondani a fiának, amikor felhívja telefonon.

Ifj. Rosta Miklós szintén értékelt a Sportrádiónak. Az utolsó percben győztes gólt szerző beálló szerint ez a lezárás méltó volt a bajnoki döntőhöz, mivel nagy küzdelem volt a pályán, és ennél izgalmasabb szinte nem is lehetett volna.

HALLGASSA MEG A TELJES BESZÉLGETÉST!

FÉRFI KÉZILABDA NB I
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Telekom Veszprém–Pick Szeged 29–30 (14–14)

Veszprém, 5100
néző.Vezette:Bócz, Wiedemann
VESZPRÉM:Corrales – Gasper Marguc3,Jahja Omar2,B. Blagotinsek1,LIGETVÁRI, LAUGE5,Strlek.Csere:Cupara (kapus), MAHÉ7 (2),Maqueda1,A. Nilsson2,Manaszkov2,Nenadics5,Sipos1. Edző:Momir Ilics
SZEGED:MIKLER – B. Radivojevics4 (4),Tönnesen3,BOMBAC6,Gaber1,Mackovsek2,Frimmel.Csere:Alilovic (kapus), Henigman1,Bánhidi1,Bodó2,Garciandia, MARTINS4,ROSTA M.6. Edző:Juan Carlos Pastor
Az eredmény alakulása. 3. perc:2–0.7. p.:4–4.15. p.:6–8.20. p.:11–10.25. p.:13–12.38. p:17–20.47. p.:23–24.53. p.:26–26.56. p.:27–28.Kiállítások:2, ill. 8 perc.Hétméteresek:4/2, ill. 4/4

Bajnok:aSzeged,58–58-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik