Siti Bea: Hátul kell előrébb lépnünk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.10. 22:12
null
Soós Viktória ezúttal több lehetőséget kapott, és élt is vele (Fotó: Mirkó István)
Hajdu János, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint komolyan vették az ausztrálok elleni meccset a világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, amelyen próbált mindenkinek lehetőséget adni. Jason Hoppner ausztrál kapitány elmondta, a második félidei változtatásaink után már nehéz volt a helyzetük. Mint beszámoltunk róla, a magyar válogatott 24 góllal nyert a mérkőzésen.

Hajdu János a meccs utáni sajtótájékoztatón kifejtette, megbecsülték az ellenfelet azzal, hogy komolyan vették a meccset.

„Komolyan vettük a meccset, megbecsültük az ellenfelet, nagy akarat és lelkesedés jellemzett minket. Már csak a kijött magyar szurkolók miatt sem tehettük meg, hogy félvállról vesszük a találkozót. Mindenkinek próbáltam lehetőséget adni, az első félidő nem sikerült annyira jól, a másodikban Kiss Éva segítségével sikerült nagy előnyt kiharcolni. Jason barátomnak sok sikert kívánok, csináljon jó kézilabdát Ausztráliában, már látszanak a keze nyomai, a csapatában van néhány jó játékos.”

A kapitány a mieink meccse előtt a lelátóról belenézett a román–német találkozóba is: „A németek nagyon jól játszottak, nagyon erős soruk van, a románok meg többször felálltak nagy hátrányról, komoly erőpróbák előtt állunk. Kilencvenkilenc százalék az esélye, hogy ezeken a meccseken már Zácsik Szandra is játszani fog.”

„Négy gólt kaptam a második félidőben, ami azt jelenti, hogy nagyon feljavult a védekezésünk. Ami kapura jött, próbáltam védeni – mondta Kiss Éva, akitől azt is megkérdeztük, milyen gyakran látott öngólt a kézilabdapályán. – Azért előfordul, nem amiatt történt ez, mert az ausztrálokkal játszottunk, egy szerencsétlen véletlen a számukra, számunkra pedig szerencsés.”

Az eddig kevesebb szerephez jutó Soós Viktória gólerősen játszott az ausztrálok ellen. „Már nagyon vártam, hogy lehetőséget kapjak, igyekeztem a legjobban élni vele. Tudom, hogy nem a legerősebb válogatott ellen játszottunk, de ezeken is fel kell pörögni, gyakorolni kell a játékainkat a későbbiekre. Nem azt mondom, hogy ügyetlen volt az ausztrál csapat, de észre lehet venni a különbséget. Harcolnak, mennek előre, de még sokat kell fejlődniük.”

Siti Bea szerint tudták, hogy védekezésben kell előrébb lépni, ezért ennek megfelelően tűztek ki célokat.

„A fő feladatunk ezúttal az volt, hogy a koncentráció megfelelő legyen egy ilyen jellegű mérkőzésre. Mindezt a második félidőben jól megoldottuk, a szünetben arról beszéltünk, hogy tizenöt gólnál ne kapjunk többet, amit végül megoldottunk. Tudjuk, hogy hátul kell előrébb lépnünk, és ennek megfelelően tűztük ki ma is a célokat. Három meccs után hat pontunk van, ez a legfontosabb. Több játékost tudtunk ma pihentetni, rájuk nagy szerep hárul a következő meccseken. Megnéztük a német–román meccset is, fizikailag mindkét együttes jó állapotban van, így erre is oda kell figyelnünk.”

Jason Hoppner ausztrál kapitány elmondta, a második félidei változtatásaink után már nehéz volt a helyzetük:

„Magyarország a második otthonom, kívánom, hogy érjenek el sikert a vébén. Az első félidővel vagyok elégedettebb, ekkor közelebb voltunk, a magyarok második félidei cseréi után nagyon nehéz volt a helyzetünk, és nekem pihentetnem is kellett a későbbiekre. Nehéz még nekünk profik ellen végig jól játszanunk.”

„A magyarok az egyik legjobb csapat, nehéz ellenük. Az első félidő volt valóban pozitív, próbáltunk olyan sok gólt szerezni, amennyit csak lehet. A szünet után már gondjaink voltak a cserék miatt” – mondta Jemina Harbort.

Görbicz különleges parancsot adott a 2. félidőre

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, SZERBIA
D-CSOPORT, 3. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–Ausztrália 39–15 (19–11)összefoglaló
Magyarország: Herr O. – Bognár-Bódi 4, Szamoránsky P. 1, Szekeres 2, Triscsuk 5, Szucsánszki 3 (2), Vincze 6. Csere: Kiss É. (kapus), Soós 6, Kovacsicz 3, Cifra 4, Görbicz 3 (1), Bulath 2. Szövetségi kapitány: Hajdu János
Ausztrália: Harbort – Cook 1, Smiljanic 1, McAfee, Meded, Potocki 8, Bentwitch 3. Csere: Boyd, Thomas 2, Sörensen, Van Bussel, Lindblom, Doherty. Szövetségi kapitány: Jason Hoppner
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek:
4/3, ill. -/-

A CSOPORT TOVÁBBI EREDMÉNYEI
Csehország–Tunézia 28–24 (15–14)
Németország–Románia 26–23 (13–12)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG3
3


100–66
+34
6
2. Németország 3 3 98–70 +28 6
3. Románia 3 2 1 82–56 +26 4
4. Csehország 3 1 2 87–96 –9 2
5. Tunézia 3 3 65–81 –16 0
6. Ausztrália 3 3 43–106 –63 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik