Női kézi: Tomori Zsuzsannának pozitív lett a koronavírustesztje

Vágólapra másolva!
2021.02.21. 17:35
null
Tomori Zsuzsannának pozitív lett a koronavírustesztje(Fotó: Török Attila)
A női kézilabda NB I-ben szereplő Siófok KC rutinos jobbátlövője, Tomori Zsuzsanna pozitív koronavírustesztet produkált a Fleury Loiret Handball elleni Európa-liga mérkőzés előtt – számolt be róla a siófoki klub hivatalos oldala.

 

„Játékosunk felső légúti panaszokat említett, ezért a csapattól elkülönítve került sor az EHF által előírt meccs előtti kötelező antigén tesztre. Annak ellenére, hogy ez a teszt negatív lett, nem vehetett részt az edzésen, mert fertőző betegségre gyanakodtunk. A döntés helyes volt, mert az aznap este sürgősséggel elvégzett PCR-teszt már pozitív eredményt mutatott” – olvasható a siófokiak hivatalos oldalán Kisegyházi Attila csapatorvos nyilatkozata.

„A játékosnak a csapaton belül nem volt kontakt személye, mert az elmúlt héten nem vett részt az SKC edzésein. Tomori Zsuzsanna 10 napos karantént követően kezdheti csak meg a mérsékelt edzésmunkát. A szabályoknak megfelelően az eset jelentése az MKSZ irányába megtörtént” – tette hozzá.

A magyar női kézilabda-válogatott március 19. és 21. között Győrött selejtez az olimpiáért – kérdés, hogy a történtek után Tomori ott lehet-e majd a keretben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik