SEHA-liga: a Veszprém–Vardar párharc Varasdon is összejöhet

Vágólapra másolva!
2016.04.01. 11:04
null
Alilovic horvát közönség előtt játszhat Varasdon (Fotó: Hegedüs Gábor)
A tavalyi nagy SEHA-négyes – a győztes Veszprém, a második Breszt, a bronzérmes Zagreb és a Vardar Szkopje – jutott be az idén is a rangos és immár hagyományos nemzetközi sorozat négyes döntőjébe. Ezt egy éve Veszprémben rendezték, az idén pedig a horvátországi Varasdon csatáznak a legjobbak. A magyar együttes a fehéroroszok ellen játssza az elődöntőt.

A veszprémiek közül különösen örült a helyszín kiválasztásának a horvát Mirko Alilovic, Ivan Sliskovic, Renato Sulic hármas, amelynek tagjai így a hét végére hazalátogathatnak, és újfent megmutathatják tudásukat a horvát közönségnek, amely persze nyilván a PPD Zagreb sikeréért szorít.

VARASD FELKÉSZÜLT

Ha a pénteki elődöntőkre nem is garantálható biztosan az abszolút telt ház a Városi Sportcsarnokban Varasdon, a szervezők igencsak kitesznek magukért az elkövetkezendő hétvége során. A vasárnapi helyosztókra – főleg a döntő apropóján – a nézők minden bizonnyal megtöltik az ötezres arénát.

A hétvégére a négyes döntőt rendező házigazda horvát város nem csupán a zágrábiak, de a veszprémiek okán is rengeteg szurkolót vár, akik már a pénteki nap során is különleges kiszolgálásban részesülhetnek.

„Már a mérkőzések előtt és után is szurkolói zóna várja a drukkereket különböző programokkal, mely a szórakozási lehetőségeiket szélesíti ki a csarnokban és annak környékén" – fogalmazott az evarazdin.hr portálnak Sinisa Ostoic, a SEHA-liga igazgatója.

Az eseményre több mint 150 akkreditált újságírót, illetve fotóriportert várnak, míg a szurkolók jegyeket az interneten keresztül, illetve még Varasdon, a különböző árusító helyeken is vásárolhatnak.

A veszprémi együttes számára nem ismeretlen helyszín a Dráva-menti sportcsarnok, tavaly például március 1-jén mérkőzött a PPD Zagrebbel a SEHA-liga keretében. (P. L.)

„Nagyon fontos lesz a kiemelkedő szereplés a keménynek ígérkező tornán – mondta Alilovic, a Veszprém kapusa. – A SEHA-ligában nekünk a BL-meccsekre kell tréningeznünk, de a négyes döntő azért itt is más, fontosabb, nehezebb feladat. A Zagreb élvezi a hazai pálya előnyét, de nem lesz könnyű dolga a Vardarral, amiként nekünk sem a Breszttel."

A csapat egyik vezére, Renato Sulic azt emelte ki, hogy a BL-negyeddöntőből három gárda is szerepel Varasdon.

„Ez mutatja ennek a sorozatnak az erejét és magas színvonalát – mondta Sulic. – Ugyanakkor tudni kell, hogy a SEHA-liga-szerepléssel járó pluszteher, főleg a rengeteg utazás, nem könnyíti meg az életünket. Nehéz idény végéhez közeledünk, a legfontosabb feladatok még előttünk állnak. Mindegy, kivel találkozunk Varasdon a döntőben."

Kisebb lábsérülésből épült fel Ivan Sliskovic, aki szintén örült, hogy hazai közönség előtt szerepelhet a hét végén: „Győztes meccsek után, jó formában érkeztünk meg Varasdra, és itt folytatnánk az eredményes szereplést – mondta a balátlövő. – A célunk, hogy a szezon végére érjük el a csúcsformánkat, és ehhez egy lépés lesz a SEHA-liga végjátéka."

A veszprémiek Breszt elleni esélyéről annyit: az utóbbi két idényben ötször csapott össze a két gárda – ötször nyert a magyar bajnok.

„Sűrű a programunk, nehéz sorozat áll mögöttünk és előttünk is, de a profi játékosoknak ezt bírniuk kell – mondta Xavier Sabaté, a Veszprém vezetőedzője. – A SEHA-ligában négyes döntőbe jutottunk, a Bajnokok Ligájában április közepén negyeddöntőt játszunk, elkezdtük a küzdelmeket a magyar bajnokságban és a Magyar Kupa négyes döntője is ebben a hónapban lesz. Persze hasonló terhelésnek van kitéve ellenfeleink többsége is."

Sabaténak felvetettük, hogy a döntőben a BL-negyeddöntőhöz hasonlóan összekerülhetnek a Vardar Szkopjéval.

„A fináléra még nem gondolok. Előbb a Bresztet szeretnénk legyőzni, és az is éppen elég nehéz lesz. Szerencsére nincs újabb sérültünk, csak a fájós vállát kezeltető Christian Zeitz hiányzik a keretünkből."

A Veszprém elődöntője 18 órakor kezdődik, míg a bronzmeccset vasárnap 16.30-kor, a finálét pedig 19 órakor rendezik Varasdon.

FÉRFI KÉZILABDA, SEHA-LIGA
A NÉGYES DÖNTŐ PROGRAMJA (VARASD)
ELŐDÖNTŐ

MVM Veszprém–Meskov Breszt (fehérorosz), 18.00
Vardar Szkopje (macedón)–PPD Zagreb (horvát), 20.30
VASÁRNAP
A 3. helyért, 16.30
Döntő, 19.00
Valamennyi mérkőzést élőben közvetíti a DIGI Sport1.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik