Rasmussen: Én sem azért jövök, hogy felforgassam a magyar kézilabdát

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2016.05.25. 10:05
null
Rasmussen szerint a női válogatottnál minden feltétel adva van a színvonalas munkához (Fotó: Veres Viktor)
A Magyar Kézilabda-szövetség négyéves megállapodást kötött Kim Rasmussennel, aki a CSM Bucuresti női csapatával a Bajnokok Ligáját, a román bajnokságot és a Román Kupát egyaránt megnyerte, valamint a lengyel válogatottal is sikereket ért el. Női válogatottunk következő szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta: „elsősorban bizalomra és türelemre lesz szükség”.

 

– Lesz egy hetünk augusztusban, egy másik októberben, aztán már kezdődik is a közvetlen felkészülés a decemberi svédországi Európa-bajnokságra, úgyhogy az elején lesznek jobb és rosszabb periódusaink egyaránt, de ez természetes. Meg kell ismernünk egymást a játékosokkal, nekem is meg kell tanulnom, melyikük nyűgösebb reggelente, melyikük fárad el jobban estére, kihez hogyan érdemes szólni, márpedig ez nem megy azonnal.

– Vagyis ne számítsunk gyors sikerre?
– Ne értsen félre, tudom, hogy mindenütt azonnali eredményt várnak, és az első pillanattól kezdve, amikor leülök a magyar válogatott kispadjára, én is minden meccset meg akarok nyerni. Az Eb-t például rögtön csoportelsőséggel kezdeném, és mindent meg is fogunk tenni ezért. De ettől még lesznek vesztes meccseink is, és nem szabad, hogy ez visszavessen bennünket. Lesznek buktatók, biztos, hogy én is rengeteg hibát elkövetek majd. Ám ki kell alakítanunk azt a koncepciót, amelyben mindenki hinni tud, és nyugodtan, fegyelmezetten, koncentrálva, egymásban bízva, közösen kell dolgoznunk a kezdeti nehézségek alatt is. De a végső cél a 2020-as tokiói olimpia – akkorra kell a legjobbnak lennünk.

– Az mindenesetre az ön részéről is bizalmat feltételez, hogy négy évre írt alá hozzánk.
– A magyar szövetség nagyon szimpatikus jövőképet vázolt fel, és közösek a céljaink, az elképzeléseink, a színvonalas munkához pedig minden feltétel adva van, s egy remek csapattal dolgozhatok – miért ne írtam volna alá ennyi időre? Persze apró lépésekkel kell haladnunk, és én sem azért jövök, hogy felforgassam a magyar kézilabdát – biztos vagyok benne, hogy sok újat fogok tanulni. Izgatottan várom, mire leszünk képesek együtt, de tudom, mi kell a sikerhez, mert csináltam már ilyet.

A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN A DÁN EDZŐ ELMONDJA, MILYENNEK LÁTJA LEENDŐ CSAPATÁT, A MAGYAR VÁLOGATOTTAT, ÉS ELÁRULJA, HOGY MI KELL A SIKERHEZ. TOVÁBBÁ MEGTUDJUK TŐLE AZT IS, HOGYAN ÁLLÍTJA ÖSSZE A STÁBJÁT.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik