Radicsevics nem ismer tét nélküli meccset

Vágólapra másolva!
2013.03.10. 13:28
null
Radicsevics szerint nem szabad elkényelmesedni (Fotó: NS-archív)
Csoportelsőként várja a Győri Audi ETO KC kézilabdacsapata a női Bajnokok Ligája középdöntőjének hátralévő két fordulóját, amely során ma Podgoricában lép pályára, majd a jövő hét végén a Randerst fogadja. A magyar bajnokcsapatnak ugyancsak tekintélye megőrzése a tét, ám Jovanka Radicsevics és társai arra is nagyon sokat adnak.

 

– Jó lesz hazatérni?
– Jaj, nagyon! Podgoricában születtem, nagyon sok minden köt oda. Ezek közül csak az egyik, hogy hét éven át a város csapatában játszottam.

– Tét nélküli lesz a meccs?
– Ilyet én nem ismerek. Amikor pályára lépek, minden tudásomat bedobom. Podgoricában pedig különösen fontos nekem a presztízs – az előbb mondottak után ezt ugye nem kell külön magyaráznom?

– Nem kell, értjük. Mégis, mi hajtja ilyenkor a csapatot?
– Ami a vadászkutyát. Hiába jóllakott, az ösztöne, a szenvedély űzi a vad után. Bennünket pedig a győzelem érzése, az újabb és újabb sikerélmények motiválnak.

– A hét közepén ez miért maradt el a Fradi-csarnokban?
– Egyik legerősebb ellenfelünknél mindig nehéz győzni. Az FTC-t is hatalmas becsvágy fűti, a közönsége pedig fantasztikus hangulatot teremt. Most nem sikerült nyernünk, mert nem tudtunk hatvan percig tökéletesen összpontosítani. Ritkán, de ez is előfordul... Tanultunk belőle, edzőnkkel is leültünk beszélgetni. Hogy is mondjam? Az is tanulságos volt...

– Podgoricában nem lehet baj?
– Régi csapatom ellen játszottuk és veszítettük el legutóbb a Bajnokok Ligája fináléját. Ki mehet ezek után biztosra? A BL-ben eddig százszázalékos a mérlegünk, és nem szeretnénk rontani. Tartani kell a formánkat, őrizni a csapat harci tüzét, máskülönben elkényelmesednénk, amit nem engedhetünk meg magunknak. A BL java ezután következik.

– Nyilván, hiszen a cél a végső győzelem.
– Egymás után a hetedik BL-elődöntőjénél tart a Győr, ami fantasztikus sorozat! Ám az idén ki kellene tenni a pontot a végére. Persze a döntőben.

– Két éve játszik Győrben. Tapasztalata szerint mi a csapat sikereinek legfőbb titka?
– El sem tudom mondani, mennyi edzés van az eredmények hátterében, a taktikai elemek aprólékos gyakorlásáról nem is beszélve. Az állóképességünk sem véletlen, az edző személye és karizmája is fontos. Ezek azonban semmit sem érnének, ha hiányozna a csapatból az összetartás, a kollektív érzés. Egyik játékos felelős a másikért, és fordítva.

– Visszatérve a Podgoricához, mi ígérkezik a legnehezebbnek vasárnap?
– A két csapat kitűnően ismeri egymást, nehéz lesz meglepetéssel előállni. A közönség fantasztikus, ráadásul a Podgorica a vereséggel elvesztené esélyét az elődöntőbe jutásra, viszont ha nyer, az utolsó fordulóban, Larvikban még bekerülhet a legjobb négy közé.

NŐI KÉZILABDA BL, KÖZÉPDÖNTŐ
I. CSOPORT, 5. FORDULÓ

Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO KC 19.00 (Tv: Digi Sport 1)

II. CSOPORT, 5. FORDULÓ
Krim Ljubljana (szlovén)–Zvezda Zvenyigorod (orosz) 19.30

AZ 1. CSOPORT ÁLLÁSA
1. GYŐRI ETO 4 4 106–77 +29 8
2. Larvik (norvég) 5 3 2 118–117 +1 6
3. Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 4 1 1 2 79–89 –10 3
4. Randers (dán) 5 1 4 105–125 –20 1
A 2. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oltchim Valcea (román) 5 3 2 131–122 9 6
2. Krim Ljubljana (szlovén) 4 3 1 114–103 11 6
3. FERENCVÁROS 5 3 2 136–143 –7 6
4. Zvezda Zvenyigorod (orosz) 4 4 106–119 –13 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik