Nyolcadik felvonás – Vincze Szabolcs jegyzete

Vágólapra másolva!
2023.06.08. 23:15

EGYÉRTELMŰEN JÓ DÖNTÉSNEK bizonyult, hogy a Magyar Kézilabda-szövetség a férfiaknál bevezette a két győzelemig tartó bajnoki döntőt, amely némileg igazságosabb lebonyolítás, mint az oda-vissza vágós rendszer volt. Egyrészt a pályaválasztás miatt nem csak szimbolikus értéke van annak, ha valaki megnyeri az alapszakaszt, másrészt melyik kézilabda-rajongó ne örülne eggyel több Szeged–Veszprém rangadónak az évad végén?! Pénteken nyolcadszor csap össze a két alakulat az idényben, erre még sosem volt példa a klubok történetében (hétre már igen, kétszer is).

Szurkolói szemmel már csak azért is volt kielégítő eddig az idei finálé, mert hazai pályán mindkét együttes alaposan elgyepálta riválisát, így nehéz megjósolni, mi várható pénteken a Pick Arénában. Mindkét gárda bizonyította, hogy tud jobban játszani a másiknál. Az Építők a két meccs alatt egyetlen félidőben játszott jól, éppen a legutóbbiban, az viszont fehéren-feketén kiderült, hogy kijött abból a gödörből, amelybe a Kielce elleni, bántóan sima Bajnokok Ligája-zakó és kiesés után került.
Másrészt nagyobb esélye nem is lehetne a méltó revansra az ősi rivális ellen, amely az elmúlt két idényben mindkétszer a Veszprém Arénában szerezte meg a bajnoki címet, és a tomboló vendégszektor előtt ünnepelt. Momir Ilics csapata most megteheti ugyanezt Szegeden, nem utolsósorban megmenthetné az idényét is. Az is ösztönzőerő lehet, hogy nyáron több játékosa, Sipos Adrián, Rasmus Lauge, Manuel Strlek, Ilic Zoran és Lukács Péter is távozik a klubból, márpedig közülük eddig csak Strlek nyert magyar bajnoki címet, a másik négynek talán pénteken lesz utoljára lehetősége erre.

A Szegedet egyrészt fűtheti az, hogy hazai pályán, hazai közönség előtt szerezheti meg sorozatban a harmadik bajnoki aranyát, amire még nem volt példa a klub történetében, ráadásul először az új csarnokában, a nyolcezres Pick Arénában. Ugyanakkor azt sem szabad elhallgatni, hogy egy győzelem a következő idény szempontjából is sokat jelenthet az együttesnek, ugyanis a 2023–2024-es évad átmeneti lesz átmeneti edzővel és részben átmeneti játékoskerettel is, legalábbis egyelőre nem látszik, hogy a távozók helyére hasonló kaliberű játékosok érkeznének. Így kell valami siker, amiből majd táplálkozhat a borítékolhatóan nehéz év előtt álló gárda.

Összegezve: az idény utolsó Szeged–Veszprém rangadóján semmi sem biztos, csak az, hogy a motivációval nem lehet gond egyik oldalon sem.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik