* Minden jó, ha jó a vége: a magyar női kézilabda-válogatott nemcsak túlélte a hosszabbítást, de új erőre kapva a hajrában elsöpörte Szerbiát, és hét év után, a 2005-ös világbajnoki bronz óta az első érmet szerezte világversenyen. Hittel, szívvel, akarattal – jobb, ha hozzászokunk! Hozzá lehet, ugye?!

* Cseh László kétszáz pillangón, Hosszú Katinka kétszáz gyorson bővítette ezüstéremmel a magyar csapat isztambuli éremkollekcióját. Úszóink három arannyal, négy ezüsttel és három bronzzal zárták a rövid pályás világbajnokságot, s az éremtábla harmadik helyén végeztek. Mit mondanak az érintettek? Cseh és a japánok...

* Talán egyetlen magyar csapat sem ment át akkora átalakuláson 2012 második felében, mint a Ferencváros. Négy fordulót követően Détári Lajost a holland Ricardo Monizt váltotta – a csapat a hatodik helyen várja a tavaszt. Az NS őszértékelésében ezúttal fókuszban a zöld-fehérek!

* Bejglit falatozó, pezsgősüveget durrantó játékosok, futással, játékkal frissítő kerettagok, mindegyikre lehet példát találni. Téli álmát alussza a hazai élvonal, ám a hosszú szünet nem múlhat el munka nélkül. Rutinos, sokat megélt labdarúgókat kérdeztünk arról, mikor váltanak át a kellemes pihenésből sportos üzemmódba, már ha egyáltalán...

* A Magyar Vízilabda-szövetség vasárnapi tisztújító közgyűlésén Gergely István ellenében a férfiválogatottat 1997-től 2012-ig irányító Kemény Dénes lett Martin György elnök utóda. Mit mond az elnök? És a legyőzött Gergely István?

* Ha azt gondoljuk, hogy a megannyi ralis és Formula–1-es siker után Jean Todt könnyes szemmel emlékszik vissza csapatfőnöki pályafutására, hát nagyot tévedünk. A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöke szombaton a Közép-európai Zóna Trófea díjátadójára érkezett hazánkba. A Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjújában elárulta, jelenlegi élete nem is lehetne teljesebb.

* Előkarácsony Szolnokon: az Olaj szenzációs győzelmet aratott a Partizan Beograd ellen! A 70–68-as hazai siker nem valósulhatott volna meg, ha a piros-feketék nem a tavalyi önmagukat idézően kosaraznak. Mindez a helyszínről!