Női kézilabda: Voltak álmatlan éjszakáim – Szöllősi-Zácsik Szandra

P. B.P. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.13. 16:01
null
Szöllősi-Zácsik bizakodó, hogy elkezdheti az olimpiai felkészülést a többiekkel (Fotó: Tumbász Hédi)
Az FTC-hez visszatérő válogatott átlövő, Szöllősi-Zácsik Szandra a meccsek mellett a hangulat és az esemény varázsa miatt is izgatottan várja a tokiói játékokat.

– Hogy van a válla?
– Köszönöm szépen, alakul, az orvosok azt mondták, mire kezdődik az olimpiai felkészülés június 21-én, rendben leszek – válaszolta az MTK 69-szeres válogatott átlövője, Szöllősi-Zácsik Szandra, aki május 19-én, a Mosonmagyaróvár elleni bajnokin sérült meg és dőlt ki néhány hétre. – Szóval mindenki bizakodó, én is úgy vagyok vele, hogy mire elkezdjük az alapozást, százszázalékosan megcsinálok mindent, nem lesz akadálya, hogy én is a többiekkel együtt kezdjem el az edzőtábort. A válogatott előtt azonban még belefér egy kis pihenés, welness és strandolás is, három-négy napos kisebb kiruccanásokat tervezünk.

BALATON, ERDÉLY, TOKIÓ

Női válogatottunk 19 tagú kerete Balatonbogláron kezdi el az olimpiai felkészülést június 21-én, majd június 28-án Székelyudvarhelyen folytatja a munkát, július 4-től Siófok lesz a bázis, ahol július 6-án Montenegró, július 9-én és 12-én Brazília ellen játszik felkészülési találkozót. A csapat július 16-án utazik el Tokióba, ahol akklimatizáció és további felkészülést követően első csoportmérkőzését július 25-én játssza Franciaország ellen. Az olimpiára 14 játékos, valamint egy tartalék nevezhető be.

– Mekkora volt az ijedtség, amikor megtörtént a baj?
– Megijedtem. Amikor már a földön ültem az eset után, sok minden átfutott az agyamon, hogy ebből nagyobb probléma is lehet. Ha a bokámmal történt volna ez, annyira nem aggódtam volna, de mivel ez a korábban már megműtött vállam, voltak álmatlan éjszakáim, amíg nem jött meg az MRI-vizsgálat pontos eredménye.

– Mennyire volt nehéz és fárasztó az idény?
– Nagyon. Egyrészt sokat játszottam, másrészt a karanténok, a visszaállások és a besűrűsödött program miatt is nehéz volt. Nemcsak fizikailag, minden más szempontból is fárasztó, szokatlan és idegen volt ez az idény. Nagyon bízom benne, hogy több ilyen nem lesz – tíz napig bezárva lenni, aztán többször nekiindulni újra a munkának és meccset játszani, ez borzasztó és minden csapatnak, játékosnak megterhelő volt.

SZÖLLŐSI-ZÁCSIK GÓLJAI A 2020–2021-ES BAJNOKI IDÉNYBEN
FTC 3
Győr 1
Mosonmagyaróvár 6 6
Vác 2 7
Debrecen 10
Siófok 9 6
Dunaújváros 6 6
Kisvárda 12 7
Alba Fehérvár KC 6 10
Érd 5 5
Szombathely 4 5
Boglári Akadémia-SZISE 6 3
Békéscsaba 2
Összesen: 22 mérkőzés, 124 akciógól, 3 hétméteresből

– Ilyen idény után mentálisan erősebb lesz a játékos?
– Biztosan, mert az elmúlt hónapokban a vírus mellett arra is nagyon oda kellett figyelnünk, hogy ne sérüljön meg senki, ezért még többet dolgoztunk, hogy minden rendben legyen és ez sokat segíthet a következő kiírásban is.

– Most már csakis az olimpia motoszkál a fejében?
– Persze. Kaptunk három hetet, mindenki ki tudja magát pihenni annyira, hogy újult erővel álljunk neki az olimpiai felkészülésnek. Megvan a programunk, hogy melyik héten hol leszünk, úgyhogy szerintem már mindannyiunk fejében csak ez jár, hiszen már nincs messze, hogy felszálljunk a tokiói gépre.

– Jóleső izgalom van önben?
– Igen, emellett kíváncsiság is, mert tévében nyilván láttuk már, milyen például egy olimpiai megnyitó, de a helyszínen átélni és az ötkarikás faluban sétálni teljesen más lesz. Nemcsak a meccsek miatt, hanem az esemény hangulata és varázsa miatt is izgatottak vagyunk.

– Az olimpia után újra a Ferencvárosban kezdi el a felkészülést a következő klubidényre. Hogy érzi, milyen lesz a bajnoki címvédőnél játszani?
– Érdekes volt, mert pont az MTK ellen játszotta a Ferencváros az utolsó bajnoki meccsét, és nagyon jó volt látni a ferencvárosi lányokat ünnepelni. Hallottam olyan hangokat is, hogy az új idényben elvárás lesz a bajnoki cím, amihez én is nagyon szeretnék hozzátenni, szóval várom, hogy újra a csajok között legyek és fontos tétmeccseket játsszunk. Na meg a szurkolókat is várjuk vissza, mert szerencsére az utolsó bajnokin már sokan voltak kint, és abban a hangulatban teljesen más kimenni a pályára és kézilabdázni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik