Női kézilabda: visszatérés a válogatottba? Groot reagált

Vágólapra másolva!
2020.11.06. 12:06
null
Nycke Groot szerint csak formalitás, hogy bekerült a válogatott bő keretébe (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a 2020-as norvég és dán közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságra a holland válogatott is kihirdette a 35 fős bő keretét, amelyben a válogatottságtól 2019 elején visszavonult Nycke Groot is helyet kapott. Az okokról és arról, hogy valóban visszatér-e, a 32 éves irányító nyilatkozott.

 

„Mindig jót beszélgettem a szövetségi kapitánnyal, aki szeretett volna viszontlátni a válogatottnál. Nemet mondtam, a decemberi szereplésre is, de megkért, hogy így is meghívhasson a bő keretbe. Sosem lehet tudni… Ha megváltozna a véleményem, akkor butaság lenne, hogy nem szerepel a nevem a listán. Pusztán formalitásról van szó” – mondta az europamester.dk-nak Nycke Groot, aki azt is hozzátette, kicsit már elege van abból, hogy így felfújták ezt az egész történetet.

A korábban a Győri ETO-ban is szereplő, jelenleg a dán Odensét erősítő kézilabdázó arról is beszélt, miért nem szeretne visszatérni a válogatottba.

„Jelenleg nem látom, hogy újra a nemzeti csapatban játsszak. A testem megviselt és öreg, jobb lesz, ha decemberben a kiélezett mérkőzések helyett inkább szünetet tartok. Ezért most úgy tűnik, nem térek vissza” – fogalmazott Groot.

A holland irányító szerződése jövő nyáron lejár az Odensénél, de elmondása szerint korai még ezzel foglalkozni, s egyáltalán azt is nehéz megmondani, hogy még mennyi ideig folytatja a profi sportot.

A női kézilabda Európa-bajnokságot december 3. és 20. között rendezik meg Norvégiában és Dániában. A négycsapatos csoportok első három helyezettje, összesen 12 együttes jut a középdöntőbe, amelyben újabb három mérkőzés következik, majd jön az egyenes kieséses végjáték (elődöntők és helyosztók).

A HOLLAND VÁLOGATOTT 35 FŐS BŐ KERETE
Lois Abbingh(Odense Handbold – Dánia),Britt van der Baan(TuS Metzingen – Németország),Debbie Bont(Metz Handball – Franciaország),Sarah Dekker(HSG Bensheim/Auerbach – Németország),Rinka Duijndam(Borussia Dortmund – Németország),Kelly Dulfer(Borussia Dortmund – Németország),Merel Freriks(Borussia Dortmund – Németország),Nycke Groot(Odense Handbold – Dánia),Tamara Haggerty(TuS Metzingen – Németország),Laura van der Heijden(Siófok KC – Magyarország),Nathalie Hendrikse(Neckarsulmer SU – Németország),Yara ten Holte(Borussia Dortmund – Németország),Dione Housheer(Nyköbing – Dánia),Lynn Knippenborg(Neckarsulmer SU – Németország),Jessy Kramer(Toulon Saint-Cyr Var Handball – Franciaország),Harma van Kreij(Krim Ljubljana – Szlovénia),Jill Kooij(Neckarsulmer SU – Németország),Annick Lipman(Byasen – Norvégia),Angela Malestein(FTC-Rail Cargo Hungaria – Magyarország),Anouk Nieuwenweg(Thüringer HC – Németország),Larissa Nusser(Köbenhavn Handbold – Dánia),Claudia Rompen(HH Elite – Dánia),Myrthe Schoenaker(HSG Blomberg-Lippe – Németország),Martine Smeets(CSM Bucaresti – Románia),Inger Smits(Borussia Dortmund – Németország),Danick Snelder(Siófok KC – Magyarország),Zoë Sprengers(TSV Bayer 04-Leverkusen – Németország),Maxime Struijs(Bad Wildungen Vipers – Németország),Danique Trooster(Werder Bremen Handball – Németország),Dionne Visser(HSG Bensheim/Auerbach – Németország),Nikita van der Vliet(Nyköbing – Dánia),Kelly Vollebregt(Borussia Dortmund – Németország),Tess Wester(Odense Handbold – Dánia),Bo van Wetering(TuS Metzingen – Németország),Tessa van Zijl(Borussia Dortmund – Németország)

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (DÁNIA ÉS NORVÉGIA, DECEMBER 3-TÓL 20-IG)
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT (Herning):
Franciaország, Dánia, Montenegró, Szlovénia
B-CSOPORT (Frederikshavn):Oroszország, Svédország, Spanyolország, Csehország
C-CSOPORT (Trondheim):Hollandia, MAGYARORSZÁG, Szerbia, Horvátország
D-CSOPORT (Trondheim):Norvégia, Románia, Németország, Lengyelország

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
December 4., 18.15:
Magyarország–Horvátország
December 6., 16.00:Magyarország–Szerbia
December 8., 20.30:Hollandia–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik