Női kézilabda: szoros FTC-siker a Rosztov ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.17. 20:04
A második körrel folytatódott az Elek Gyula-kupa elnevezésű nemzetközi női kézilabdatorna a Népligetben. A Siófok sokáig jól tartotta magát a BL-döntős Larvikkal szemben, végül hétgólos vereséget szenvedett. Az FTC kemény meccset vívott az orosz Rosztovval, amelyet két góllal, 30–28-ra sikerült legyőznie.

Az FTC a sérülésből lábadozó Nerea Pena és Mészáros Rea nélkül lépett pályára a Rosztov ellen is, ráadásul Szamoránsky Piroska is még csak kevesebb játékpercet vállalhatott. Az elején ugyan két góllal ellépett a Fradi, de 5–4-re már az orosz csapat vezetett. A játékrész felénél állt be Laura Steinbach a magyar csapatba, és többször beköszönt az oroszok kapusának. Az FTC rendre több góllal tudott vezetni, a legnagyobb előnye 16–11-nél volt, innen jött fel a szünetre a Rosztov 16–13-ra.

Elek Gábor a kora délutáni, Siófok elleni meccs után csapata védekezését kritizálta, nos ebben a tekintetben ezután sem lehetett elégedett, de a csúcsformát az egész szezon szempontjából meghatározó szeptember közepi BL-selejtezőre kell elérnie a népligetieknek.

A második játékrész elején hamar fordított a Rosztov, de Tomori Zsuzsanna és Zácsik Szandra góljaival, valamint az egész meccset végigvédő Szikora Melinda hathatós közreműködésével újra a hazai csapat ragadta magához a kezdeményezést. A Fradi két-három találattal tudott vezetni, az utolsó perc 29–28-as magyar előnynél kezdődött. Ekkor emberelőnybe is került az FTC, a döntő szót pedig stílszerűen a meccs legeredményesebbje, Tomori mondta ki.

NŐI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI TORNA
ELEK GYULA-KUPA (NÉPLIGET)
FTC–Rosztov-Don (orosz) 30–28 (16–13)

Az FTC gólszerzői: Tomori 9, Zácsik 6, Szucsánszki 4, Steinbach 3, Kovacsicz 2, Vérten 2, Szarka 1, Szamoránsky 1, Szekerczés 1, Such 1
Siófok–Larvik (norvég) 33–40 (16–20)
KORÁBBAN
Larvik–Rosztov-Don 31–26 (16–13)
FTC–Siófok 35–31 (17–15)
VASÁRNAP
Siófok–Rosztov-Don 9.30
FTC–Larvik 12.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik