Női kézilabda: szétesés szélén a Valcea - kiszáll a főszponzor

Vágólapra másolva!
2011.04.02. 13:05
Újabb nagy európai női kézilabdacsapat tűnhet el a süllyesztőben: széteshet Szűcs Gabriella csapata, a tavaly még BL-döntős román Oltchim Valcea is, miután a főszponzor bejelentette, megvonják a csapattól a támogatást.

Az idei európai kupaévad legnagyobb, 3.5 millió eurós költségvetésű együttese, mint ismeretes, a legjobb nyolc között búcsúzott a BL-től, miközben két sztáredzőt, Kovács Pétert és Anja Andersent elfogyasztott, majd a legnagyobb káosz közepén lemondott több mint harminc éve hivatalban lévő elnöke, Ioan Gavrilescu is.

Pénteken pedig a csődközelben lévő főszponzor Oltchim első embere, Constantin Roibu jelentette ki, hogy megvonják a támogatást a csapattól – később egyes források szerint visszavonta, mások szerint megerősítette ezt a döntést.

Az mindenesetre tény, hogy a privatizációra szánt, a hírek szerint félmilliárd eurós adóssággal küszködő Oltchim nélkül aligha életképes a csapat, vagyis arra kényszerülhet, hogy elereszt 12 román válogatott játékost (beleértve a tavaly a világ legjobb játékosának választott Cristina Neagut), illetve másik fél tucat klasszis légióst (köztük Szűcs Gabriellát), de legalábbis sokkal kisebb költségvetéssel kell majd működnie (kilenc évvel ezelőtt ez már megtörtént egyszer).

Létezik azonban olyan elmélet is, amely szerint a klubvezetőség és a szponzorok hatalmi harca áll a háttérben, amelynek győztese nyáron új szupercsapatot építhet Valceában – kisöpörve az ellenlábasokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik