Női kézilabda: Neagu reagált Radicsevics szavaira

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.26. 15:45
null
Neagu (a labdával) reagált Radicsevics szavaira (Fotó: AFP)
A Román Kézilabda-szövetségen keresztül kiadott közleményben reagált Jovanka Radicsevics nyilatkozatára Cristina Neagu. A román női válogatott sztárjáról azt állította a montenegrói jobbszélső, hogy a podgoricai olimpiai selejtező egymás elleni záró mérkőzésén arra kérte őt: engedjenek nekik még két gólt, hogy a mindkét csapat számára kedvező, a norvégokat kiejtő eredmény, ötgólos román siker szülessen.

Neagu közleménye nem említi meg konkrétan Radicsevics nyilatkozatát, csupán általánosságban ír a játékos sporthoz és válogatotthoz fűződő hozzáállásáról.

„A sport csakis a pályán zajlik. Azt hiszem, ennyi év magas szintű karrier után ismertek már, és tudjátok, hogy távol tartom magma a vitáktól, és komolyan veszem a rengeteg munkával és szenvedéssel felépített pályafutásomat. Az utolsó csepp energiámmal is küzdök, így tettem Romániáért is az olimpiai selejtezőn. Szeretem és tisztelem a sportot, amelyet űzők, és hiszem, hogy a fair play határoz meg engem. Ez sosem fog megváltozni” – írta Neagu.

Neagut a román szövetség vezetői is megvédték. Alexandru Dedu elnök, aki a Románia–Montenegró mérkőzés előtt visszautasította a norvégok bundavádjait, felkérte a Radicsevics nyilatkozatát leközlő médiát, hogy kérjenek bocsánatot a játékostól. Cristina Varzaru főtitkár, aki Neagu csapattársa is volt a román válogatottban, szintén nem hisz Radicsevicsnek.

„Sajnos a kiforgatott szavak és a botrányok világában élünk. Rettenetesen sajnálom Crist, hogy ezen kell átmennie” – írta Varzaru.

Közben maga Radicsevics is cáfolta, hogy ilyesmit nyilatkozott volna Neaguról, és szavai elferdítésével vádolja a montenegrói sajtót.

„Kedves barátaim és rajongóim. Mindig sportember akartam lenni, és tudom, hogy Cristina is. Ma az újságírók megpróbáltak a semmiből botrányt kavarni, olyan szavakat adva a számba, amelyeket sosem mondtam ki. Mi barátok voltunk és leszünk, és ezt egyetlen újságíró sem tudja veszélyeztetni” – írta Radicsevics.

A történtek után volt olyan montenegrói oldal, amely törölte a kérdéses részt Radicsevics rádiós interjújának szemléjéből, azonban más forrásban továbbra is elérhető. Nehezen elképzelhető, hogy ilyen súlyú állítást több helyen is csak úgy Radicsevics szájába adtak volna.

NŐI KÉZILABDAOLIMPIAI SELEJTEZŐ, 3. CSOPORT (PODGORICA)
03.19.:Norvégia–Montenegró 23–28 (12–13)
03.20.:Norvégia–Románia 29–24 (13–11)
03. 21.:Montenegró–Románia 25–28
(15–15)

A VÉGEREDMÉNY
1. Montenegró21
153–512
2. Norvégia21
152–522
3. Románia21
152–542

AZ OLIMPIA NŐI KÉZILABDATORNÁJÁNAK MEZŐNYE ÉS SORSOLÁSI KALAPJAI
1. kalap:
Hollandia, Spanyolország
2. kalap:Orosz csapat, Montenegró
3. kalap:Norvégia, Magyarország
4. kalap:Svédország, Japán
5. kalap:Franciaország, Dél-Korea
6. kalap:Angola, Brazília

JÁTÉKNAPOK
Csoportmérkőzések:
július 25., július 27., július 29., július 31., augusztus 2.
Negyeddöntő:augusztus 4.
Elődöntő:augusztus 6.
Bronzmérkőzés és döntő:augusztus 8.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik