Az európai szövetség keddi tájékoztatása szerint az első meccset Grazban játsszák június 2-án, vasárnap 18 órától, a visszavágót pedig három nappal később, szerdán 18 órától a zalai megyeszékhelyen.

A párharc győztese kijut a november 30. és december 15. között rendezendő kumamotói olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. A japán torna aranyérmese kvótát szerez a 2020-as tokiói játékokra, a 2–7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövő áprilisi selejtezőtornákon.

A magyar női válogatott korábban két alkalommal szerepelt Grazban: 1997. június 5-én kettő, másnap pedig egy góllal múlta felül a házigazda osztrákokat barátságos találkozón. Zalaegerszegen is pozitív a nemzeti csapat mérlege felkészülési mérkőzéseken: bár 1994 augusztusában egy találattal kikapott a horvátoktól, később három győzelem következett, 2001 áprilisában az oroszok, majd 2001 novemberében és 2004 novemberében a szlovénok ellen.

Idei első edzőmérkőzését március 24-én, vasárnap 15.15-től játssza a magyar válogatott, amelynek ellenfele Japán lesz a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban.