Női kézilabda: Mayert és Klivinyit is megműtötték

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.28. 16:49
Két válogatott játékos, a fehérvári Mayer Szabina és az érdi Klivinyi Kinga is műtéten esett át a közelmúltban. A 30 éves beállónak porcműtétje volt, míg a 25 éves balátlövőnek a vállát operálták meg.

Klivinyi Kinga eredetileg ott volt Kim Rasmussen legutóbbi keretében, végül azonban vállsérülése miatt nem játszhatott a hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőkön. A játékos Facebook-oldaláról az is kiderült, hogy meg kellett műteni a vállát, így a balátlövő számára minden bizonnyal véget ért a szezon. Klivinyi Kinga eredetileg ott volt Kim Rasmussen legutóbbi keretében, végül azonban vállsérülése miatt nem játszhatott a hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőkön. A játékos Facebook-oldaláról az is kiderült, hogy meg kellett műteni a vállát, így a balátlövő számára minden bizonnyal véget ért a szezon.

Mayer Szabina a decemberi világbajnokság után ezúttal nem kapott meghívót a szövetségi kapitánytól, de nem ez volt a legnagyobb gondja, ugyanis porcleválás miatt újra kés alá kellett feküdnie.

„A főorvos az MRI-vizsgálat eredménye után közölte, hogy porcleválás, azaz nagyobb a baj, mint előzőleg gondolta. Ráadásul a térdkalács alatti porc szilánkosra tört, az okozta a fájdalmat, valamint az oldalsó porcot is rendbe kellett tenni. A műtét után komolyabb fájdalmaim voltak, mint másfél éve, a térdszalagműtétet követően. Most már jobb a helyzet. Az igazság az, hogy már nagyon elegem van, remélem, ez volt az utolsó sportsérülésem. Szeretnék végre teljesen egészséges lenni és csak a játékra koncentrálni” – mondta az Alba Fehérvár beállója a klub hivatalos honlapjának. Mayer három hét teljes pihenőt követően kezdheti meg a munkát, majd április 12-én kerül sor a kontrollra, és ha minden rendben lesz, újra tréningezhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik