Női kézi: kijutottak az olimpiára, Rasmussennek mégis mennie kell

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.29. 18:05
null
A montenegrói válogatott kijutott az olimpiára, Kim Rasmussennek mégis mennie kell (Fotó: AFP)
A Montenegrói Kézilabda-szövetség a hivatalos honlapján jelentette be: annak ellenére, hogy a női válogatott Kim Rasmussen szövetségi kapitány irányításával kiharcolta a tokiói olimpián való részvétel jogát, nem hosszabbítja meg a szerződését dán szakembernek, akinek a helyét a Buducsnoszt Podgorica edzője, Bojana Popovics veszi át.

Mint ismert, a montenegrói női kézilabda-válogatott a hazai rendezésű olimpiai selejtezőtorna első körében meglepetésre legyőzte Norvégiát, így utóbb az is belefért neki, hogy kikapott Romániától: a csapat csoportelsőként kvalifikált a tokiói olimpiára.

AZ OLIMPIA MEZŐNYE ÉS SORSOLÁSI KALAPJAI
1. kalap: Hollandia, Spanyolország
2. kalap: Orosz csapat, Montenegró
3. kalap: Norvégia, Magyarország
4. kalap: Svédország, Japán
5. kalap: Franciaország, Dél-Korea
6. kalap: Angola, Brazília
A sorsolást április 1-jén, csütörtökön tartják meg.

Egy héttel a történtek után azonban máris változás történt a kispadon: a montenegrói szövetség úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a 2020 novemberében, a dániai Európa-bajnokság előtt kinevezett Kim Rasmussen szerződését. Ezzel együtt azt is közölték, hogy a dán tréner helyét Bojana Popovics, a Buducsnoszt Podgorica edzője veszi át.

A döntés meglepő, hiszen az Eb-n – többek között Magyarországot is megelőzve – a 8. helyen zárt a montenegrói válogatott, amely az olimpiai részvételt is kiharcolta. A handball-planet.com információja szerint a játékosok kívánsága volt az edzőváltás, a szövetség pedig meg is lépte ezt.

A korábban a magyar női válogatottat is irányító Rasmussen – aki a montenegróiakkal elért nagy siker után úgy nyilatkozott, üresnek érzi magát – egyelőre hivatalosan nem kommentálta a hírt, az Instagram-oldalán azonban egy olyan videót tett közzé, amelyben egy földön fekvő pankrátorra éppen ráugranak…

A szövetség mindenesetre megköszönte a dán edző munkáját, valamint további sok sikert kívánt neki a magánéletében és a sportban egyaránt.

A játékosként hatszoros Bajnokok Ligája-győztes, a montenegrói válogatottal a 2012-es londoni olimpián ezüstérmet szerző Bojana Popovics áprilisban, a Fehéroroszország elleni vb-selejtezőn mutatkozhat be a nemzeti csapat kispadján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik