Női kézilabda: három légiós távozik a Siófoktól – hivatalos

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.29. 17:48
null
Danick Snelder a Bietigheimnél folytatja a pályafutását (Fotó: Tumbász Hédi)
A Siófok KC női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel távozik a klubtól három légiós, Danick Snelder, Laura van der Heijden és Dinah Eckerle. Snelder már meg is találta az új csapatát, a holland válogatott beálló a német SG BBM Bietigheimnél folytatja a pályafutását.

 

Szerdán a Gazeta Sporturilor román sportlap szellőztette meg, hogy Nerea Pena (spanyol irányító-átlövő), Dinah Eckerle (német kapus), Laura van der Heijden (holland átlövő) és Danick Snelder (holland beálló) is távozhat a Siófoktól. Utóbbi három játékos távozása igaznak bizonyult, a felfüggesztett Pena sorsáról azonban nem adott hírt a Balaton-parti klub.

A gsp.ro cikke Snelder kapcsán BBM Bietigheimet (ez igaznak is bizonyult), Van der Heijdennél a Borussia Dortmundot, Eckerlénél a Metz Handballt, Penánál pedig a CSM Bucuresti-et vagy az Esbjerget említette következő állomásként.

A légiósok távozásának körülményeiről a Siófok ügyvezetője és vezetőedzője is nyilatkozott.

„Mindhárom játékossal leültünk tárgyalni, miután jelezték távozási szándékukat. Danick, Laura, Dinah és én is arra törekedtem, hogy korrekten, közös megegyezéssel váljunk el egymástól és ez így is történt. Szeretném cáfolni azokat a híreszteléseket, miszerint financiális problémák vezettek a történésekhez. A játékosokat és a klubot sem az anyagiak vezérelték a döntések meghozatalakor. Amikor aláírtak Siófokra, akkor minden jel arra utalt, hogy a Bajnokok Ligájában fogunk játszani, de aztán nem így lett. Úgy gondolom, hogy ez a tényezősok játékosnál problémát okozott. Kívülről úgy tűnhet, hogy a Siófok KC kezd szétesni, de biztosíthatok mindenkit afelől, hogy ez nem így van. Változásokra volt szükségünk. Néha vissza kell lépni egyet a hosszú távú célok érdekében. Egy motivált, ambiciózus csapatot szeretnénk olyan játékosokkal, akik az SKC mezében szeretnének sikeresek lenni. A keret minden játékosával leültem beszélni és úgy gondolom, hogy a lányok nagyon pozitívak a folytatást illetően. Megbeszéltük a félreértéseket, sokat tanultunk az elmúlt hónapok történéseiből. Zovko mester vezetésével egy új fejezetet tudunk nyitni a klub életében”– mondta a siofokkc.hu-nak Fodor János, a klub tulajdonosa és ügyvezetője.

„Edzőként természetes az, hogy a lehetőlegjobb játékosokat szeretnéd a csapatodba tudni, de talán még fontosabb az az alapelv, hogy aki nem akar itt lenni, aki menni akar, azt el kell engedni. Ugyan még csak pár napja kezdtük el a közös munkát, de nagyon motiváltnak látom a lányokat. Arra koncentrálunk, aki itt van velünk. A novemberi mérkőzések után meg fogjuk vizsgálni, hogy milyen lehetőségeink vannak az átigazolási piacon a távozók pótlására”– fogalmazott a Siófok frissen kinevezett vezetőedzője, Zdravko Zovko.

A holland válogatott beálló érkezését a Bietigheim már be is jelentette, Snelder ingyen csatlakozik a Bajnokok Ligájában is szereplő német együtteshez.

„Nagyon várom ezt az új kalandot, de mindenek előtt azt, hogy visszatérhetek a Bundesligába és a Bajnokok Ligájába. Szeretném megköszönni a Bietigheimnek a lehetőséget, hogy teljes erőbedobással térhetek vissza a pályára ezután a hektikus időszak után” – idézi Sneldert az sgbbm.de.

Log into Facebook | Facebook

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik