Női kézilabda: ellenfelet kapott a magyar válogatott a vb-selejtezőre

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2022.11.19. 14:01
null
A magyar válogatottnak Izlandon keresztül vezet az útja a vb-re (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
A női kézilabda Európa-bajnokság záró sajtótájékoztatója után kisorsolták a 2023-as világbajnokság európai selejtezőit. A magyar válogatott Izlanddal került össze, a jövő áprilisi párharcban a visszavágót rendezhetjük hazai pályán. 

 

A három rendező, Dánia, Norvégia és Svédország automatikus résztvevője a 2023. november 30. és december 17. között sorra kerülő világbajnokságnak, rajtuk kívül Európából a mostani tornán való eredményük alapján Franciaország, Montenegró és Hollandia jutott ki selejtező nélkül. A maradék tíz európai helyről oda-visszavágós párharc dönt jövőre.

Mivel Szerbia és Koszovó nem kerülhetett össze, ezért először előbbi kapott ellenfelet a sorsoláson, majd a harmadik párban húzták ki a mieinket, és Izlanddal kerültünk össze. A magyar válogatott eddig hatszor találkozott Izlanddal, és minden mérkőzést megnyert.

„Izland folyamatosan építi csapatát, természetesen az északi stílus jellemző rájuk, a legutóbbi Európa-bajnoki selejtezőn hazai pályán legyőzték Szerbiát és Törökországot, így alaposan fel kell őket térképezni – mondta el a sorsolást követően Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az mksz.hu-nak. – Rendelkezünk friss felvételekkel a csapatról, elemezni kell a játékosaikat és a játékukat is.”

A párharcok első meccseit április 7-én és 8-án, a visszavágókat 11-én és 12-én bonyolítják le, a mieink a második mérkőzést játszhatják hazai pályán.

A jövő évi világbajnokság mérkőzéseit Herningben, Koldingban, Oslóban, Trondheimben, Malmőben és Göteborgban rendezik. A világbajnok kijut a 2024-es párizsi olimpiára, a 2–7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak (ha a különböző kontinensek bajnokai bekerülnek az első hétbe, akkor a selejtezős helyek tolódhatnak).

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, DÁNIA, NORVÉGIA, SVÉDORSZÁG, 2023
EURÓPAI SELEJTEZŐK
Törökország–Szerbia
Románia–Portugália
Izland–MAGYARORSZÁG
Lengyelország–Koszovó
Olaszország–Szlovénia
Németország–Görögország
Svájc–Csehország
Ausztria–Spanyolország
Észak-Macedónia–Ukrajna
Szlovákia–Horvátország
Az elöl álló csapatok játsszák otthon az első meccset.

EZEK VOLTAK A KALAPOK A SORSOLÁSRA
Első kalap:
Horvátország, Spanyolország, Németország, MAGYARORSZÁG, Észak-Macedónia, Lengyelország, Románia, Szlovénia, Szerbia, Svájc
Második kalap:
Csehország, Ausztria, Szlovákia, Izland, Törökország, Ukrajna, Portugália, Görögország, Olaszország, Koszovó

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik