Női kézilabda El: a múlt a Siófok mellett szól az Ikast elleni negyeddöntő előtt

Vágólapra másolva!
2023.03.18. 10:18
null
Az idény egyik legfontosabb hazai meccse vár a Siófokra (Fotó: Siófok KC)
A női kézilabda Európa-ligában a négy közé jutásért kezdi meg párharcát a Siófok a dán Ikast ellen szombaton este. Nem Uros Bregar együttese az esélyesebb a továbbjutásra, de van mire építkezni.

Mondjuk, a múlt a Siófok mellett szól...

A Somogy megyei alakulat eddig háromszor találkozott tétmérkőzésen az Ikasttal, még az Európa-liga jogelődjében: az EHF-kupában a 2018–2019-es évadban mindkétszer magyar siker született a csoportban, ahogy a két évvel ezelőtti négyes döntő elődöntőjében is, bár akkor a dánok a rendes játékidőt még döntetlenre hozták, a hosszabbítás viszont a Siófoknak kedvezett.

Sajnos az erőviszonyok azóta változtak, a két csapat más célokért küzd. A dán bajnokság jelenlegi harmadik helyezettje a csoportkörben az összes mérkőzésén győzött, többek között a Mosonmagyaróvárt is oda-vissza verte meg, igaz, az utóbbi hetekben otthon kisebb hullámvölgybe került, legutóbbi négy bajnokijából mindössze kettőt nyert meg.

A Siófok teljesítménye eléggé hullámzó, de az utóbbi hetekben inkább jó a csapat teljesítménye, és megfelelő szurkolói támogatással kellemetlen lehet a balatoni kirándulás az Ikast számára.

„Az ellenfelünk magas szintet képvisel, a kerete tele van nemzetközileg elismert játékosokkal, dán válogatottakkal – mondta Uros Bregar, az SKC mestere. – Örülök, hogy velük játszunk, talán ők a legerősebbek ebben a sorozatban. Nehéz mérkőzés lesz, a maximumot kell nyújtanunk, de szeretném, ha a játékosaim és a szurkolók is élveznék a mérkőzést. Mindent megteszünk a győzelemért.”     

A rutinos irányító, Debreczeni-Klivinyi Kinga azt hangsúlyozta, nagyon figyelniük kell a támadásbefejezésekre, mert labdaszerzésekből az Ikast iszonyatosan gyors – a recept tehát adva van.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS 
16.00:
Ramnicu Valcea (román)–Nyköbing (dán)
20.00: SIÓFOK KC–Ikast Handbold (dán) (Tv: Sport1)

VASÁRNAP JÁTSSZÁK
16.00:
Sola HK (norvég)–Thüringer HC (német)
18.00: Neptunes de Nantes (francia)–BV Borussia 09 Dortmund (német)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik